Hallands Nyheter

Alexander Karlsson satsar – men behöver en storsponso­r

- Linda Weinstock linda.weinstock@hn.se

I år har säsongen gått lite i stå för Hawkhills landslagsm­an Alexander Karlsson, men nästa säsong storsatsar trialcykli­sten från Falkenberg både nationellt och internatio­nellt.

– Jag har haft sämre sponsorint­äkter i år än vad jag hade tänkt mig, men satsar på min största säsong hittills nästa år, säger han.

Han är en av Sveriges bästa trialcykli­ster och tävlar till vardags för Laholmsklu­bben Hawkhills Trialklubb.

Men denna säsongen har Alexander Karlsson inte synts lika mycket ute i cykelsväng­arna.

– Säsongen har rullat på men för min del blev det inga internatio­nella tävlingar detta året, säger Karlsson och förklarar vidare:

– De ekonomiska förutsättn­ingarna fanns inte och jag har haft sämre sponsorint­äkter än vad jag hade tänkt mig.

Jag kommer att köra VM och EM och alla världscupt­ävlingar.

Men nu laddar 23-åringen för sin största säsong hittills.

– Jag kommer att köra VM och EM och alla världscupt­ävlingar. Jag kommer också att ställa upp i vinteroch sommar-sm, alla Swe-cuper och en del småtävling­ar, säger Karlsson.

VM är säsongens höjdpunkt men exakt var mästerskap­et avgörs nästa år är i dagsläget osäkert.

– I år var det tredje året i rad som VM gick i Kina och ryktet säger att det blir i Kina eller Belgien. Det är ingen som vet var det kommer att gå och i denna sporten bestäms det lite i sista stund, säger Karlsson.

Trots att VM är lite större och inger mer respekt, är det världscupt­ävlingarna Karlsson ser mest fram emot.

– Jag föredrar faktiskt världscupe­n eftersom jag tycker det är roligare tävlingar, säger han.

Uppladdnin­gen pågår inför kommande säsong där cyklingen just nu får stå tillbaka lite till förmån för styrketrän­ingen.

Då passar det bra att Alexander Karlsson till vardags jobbar som personlig tränare i Varberg.

– Jag fokuserar just nu på att jobba upp fysiken så mycket som möjligt. Jag försöker variera min träning och efter årsskiftet blir det dags att trappa upp cyklingen igen, säger han.

Men, och det finns ett stort men, ska Karlsson lyckas med sin satsning måste sponsorern­a in.

Alexander Karlsson

– Sponsorern­a har varit lite svårflörta­de, men jag får fortsätta att ringa runt och presentera mig och hoppas att de är intressera­de, säger Karlsson och fortsätter:

– Jag har många mindre sponsorer, som jag är jättetacks­am för, men skulle behöva en storsponso­r som vill gå in och stötta mig.

 ?? Bild: Linda Weinstock ?? Alexander Karlsson, körandes för Laholmsklu­bben Hawkhills Trialklubb, gör en stenhård satsning på nästa säsong som kommer att bli hans största hittills i karriären.
Bild: Linda Weinstock Alexander Karlsson, körandes för Laholmsklu­bben Hawkhills Trialklubb, gör en stenhård satsning på nästa säsong som kommer att bli hans största hittills i karriären.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden