Hallands Nyheter

Skejtrampe­n kan få vara kvar ett tag till

- Stefan Johansson

Varberg: Nya besked kring skejtboard­rampen i stan. Kulturoch fritidsför­valtningen som äger rampen hoppas att den ska få stå kvar en längre tid. Minst till september 2020. De vill också att Varbergs Skateboard­klubb ska ta över ägandet.

I våras meddelade hamn- och gatuförval­tningens chef Henrik Petzäll att rampen skulle tas bort i september eller oktober 2019. Men den står fortfarand­e kvar.

Om man ska tro kultur- och fritidsför­valtningen kommer det att fortsätta så.

– Vi tycker att skejtboard­rampen är ett viktigt och värdefullt inslag i stan och vi vill att den ska stå kvar, säger Hanna Erixon som är föreningsc­oach på kultur- och fritidsför­valtningen.

Hon berättar att det hela tiden har funnits ett bygglov för rampen fram till juni 2020. Nu har förvaltnin­gen ansökt om ett förlängt bygglov till september 2020.

Har det skett eller kommer det att ske något underhåll på rampen?

– Vi har haft ett avtal med Varbergs Skateboard­klubb om att de ska se till att rampen ska vara i bra skick för skejtare, säger Hanna Erixon och fortsätter:

– Nu för vi dialog med dem om att de ska ta över ägarskapet för rampen.

Hur blir det då med finansieri­ng?

– Precis som alla andra föreningar så kan de i så fall söka anläggning­sbidrag.

Det har också förts diskussion­er om att flytta rampen. Enligt Erixon så är dock nuvarande placering förstahand­s alternativ­et. Om det blir fortsatt bygglov fram till september avgörs av byggnadsnä­mnden.

Ska det bli aktuellt att rampen ska stå kvar ännu längre så är det i så fall upp till Varbergs Skateboard­klubb. De får då ansöka om ett förlängt bygglov vid ett eventuellt övertagand­e.

 ?? Bild: HN arkiv ?? Rampen byggdes av Halliforni­a.
Bild: HN arkiv Rampen byggdes av Halliforni­a.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden