Hallands Nyheter

Jesper om beskedet han hade velat dela med sin pappa

- Martin Örtegren martin.ortegren@hn.se 010-471 52 45

Uttagen i Janne Anderssons A-landslag.

En dröm som har gått i uppfyllels­e för Jesper Karlsson. Men Falkenberg­ssonen hade önskat att hans pappa hade fått uppleva nyheten.

Jesper Karlsson och de andra spelarna i Elfsborg gjorde sin första gemensamma träning efter ett par veckors ledighet.

– Vi hade kört en timmes träning och det droppade in personer från Borås Tidning som började ta foton. Jag fick känslan av att det var någonting. Efteråt kom det en journalist och frågade om jag visste. När han berättade det blev jag väldigt chockad, säger Karlsson om platsen till januaritur­nén som genomförs i Qatar 3–13 januari.

Den före detta Falkenberg­s Ff-spelaren har tidigare represente­rat det svenska landslaget i U19 och U20.

– Jag hade faktiskt inte tänkt mig att jag skulle bli uttagen eftersom jag inte ens har varit med U21 eller en bruttotrup­p och de har haft många samlingar. Det var lite det som blockade att jag inte trodde att jag skulle tas ut. Men det var så roligt och jag blev hur glad som helst.

Att få spela för sitt land är en stor ära. Jesper Karlsson

För 21-åringen har spel i A-landslaget varit en dröm sedan barnsben. Enligt honom kommer det nog att ta ett par dagar innan han landat i det positiva beskedet.

– Jag har alltid sprungit runt och sparkat på en fotboll. Att få spela för sitt land är en stor ära.

Även om landslagsp­latsen var en nyhet av bästa tänkbara slag fanns det ett visst smolk i bägaren, nämligen att hans framlidne pappa inte fick dela minnet med honom.

– Det är stort för hela min familj. Men när jag fick reda på att jag hade blivit uttagen hade jag velat att han skulle fått uppleva det med mig. Det finns bilder när jag var landslagsk­läder när jag var liten. Det är ögonblick som bara värmer ens hjärta.

Den gångna säsongen var mittfältar­ens genombrott i Boråsklubb­en. 15 matcher från start, åtta mål, varav det mot Falkenberg­s FF på Borås Arena blev framröstat till årets mål, och fem målgivande passningar blev Karlssons facit.

– Jag har fått spelat mycket och gjort det bra. Jag har nog lite egenskaper som är ganska intressant­a, som kanske Janne (Andersson) gillar. Jag har ändå fått visa mycket för vad jag går för i år.

Har du pratat med Janne eller Peter (Wettergren)?

– Faktiskt inte. Jag vet inte hur det funkar. Men antingen ses vi där eller pratar innan. Det ska bli kul att se hur de jobbar eftersom landslaget haft sådan framgång och det trycket som byggts kring laget.

Karlsson hann släppa fotbollen i form av semester i Mexiko.

– Jag har laddat batteriern­a lite, men jag har kört en del träning. Jag brukar inte gilla att vila. Nu är jag sjukt taggad och glad över vad jag har att se fram emot.

Skippar du julmaten och kör bara hårdtränin­g?

– Man ska njuta av julen och vara med familjen. Men jag ska hålla igång och bara gnugga på med träningen, avslutar Karlsson.

 ?? Bild: Carl Sandin/bildbyrån/arkiv ?? Efter en fin säsong i Allsvenska­n med Elfsborg belönades Jesper Karlsson med en plats i Janne Anderssons landslagst­rupp till januaritur­nén i Qatar.
Bild: Carl Sandin/bildbyrån/arkiv Efter en fin säsong i Allsvenska­n med Elfsborg belönades Jesper Karlsson med en plats i Janne Anderssons landslagst­rupp till januaritur­nén i Qatar.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden