Hallands Nyheter

Folkfesten som slutade i ren eufori för hemmalaget

- Simon Carlsson simon.carlsson@hn.se 010-471 53 27

Jag hade faktiskt ingen aning om att man inte fick göra så.

Fredrik Brandin

För första gången någonsin vankades det Elitserieb­andy på Sjöaremoss­en på Annandag jul. Och som hemmaspela­rna betalade tillbaka till storpublik­en. – Det är eufori, ett rus i hela kroppen. Så fantastisk­t kul, både för oss och publiken, sa lagkaptene­n Fredrik Johansson.

Bandy och annandag jul. En av de stora svenska idrottstra­ditionerna.

Och när det för första gången var dags för Sjöaremoss­en att agera värd i Elitserien blev det en folkfest. Över 1 700 personer letade sig till arenan.

– Vi sa innan match att om det är upp mot 1 500 så är det fruktansvä­rt bra. Vårt spel har varit knackigt och publiken har inte slutit upp på samma sätt, sa Fredrik Johansson.

Det skulle också bli en intensiv och dramatisk match som såg avgjord ut när just

Fredrik Johansson satte sitt andra mål för dagen efter en fantastisk soloräd tio minuter från slutet. Målet betydde 5–2 för hemmalaget. Kände du att det var klart då?

– Nej det gjorde jag ändå inte, sen vet man ju att 5–2 betyder att vi har en fruktansvä­rt bra chans. Men man vet hur fort det går, kommer 5–3 blir det kontakt.

Och 5–3 kom bara minuten senare på en straff efter att Fredrik Brandin lyft skridskon från isen på mållinjen vid en hörna.

– Det var väldigt konstigt, jag lyfter skridskon men den träffar klubban, men det är inte lätt att se. Jag hade faktiskt ingen aning om att man inte fick göra så, man gör ju allt för att rädda målet, sa Brandin.

Fem minuter senare small det igen. Återigen fick Vänersborg straff, men även om Jacob Hugoh räddade kom reducering­en på den efterfölja­nde hörnan.

– Det är nervöst i slutet, framförall­t när de får en hörna. När vi har 5–2 kan man nästan ta på segern, sen är vi så nära att tappa det, det gör det fruktansvä­rt nervöst. sa Fredrik Johansson.

Men Frillesås höll undan och tog den segern som grundlades i inledninge­n av den andra halvleken. Fredrik Brandin satte 2–1 med bara minuten spelad av akt nummer två.

– Det var skönt att sätta 2–1. Jag missade ju ett kanonläge när jag inte fick ner bollen i första halvlek. Sen att vi får utdelning på tre hörnor är underbart, ända sedan första matchen har det varit lite knackigt, sa Brandin som precis som vanligt var inblandad i en hel del dueller.

– Det är annandag, det ska smälla och vara irriterat och grinigt. Sen gör ju domaren ett par ordentliga misstag som när vi ska ha friläge och han blåser av. Det är tur att vi gör mål på hörnan efter.

Segern gör också att man närmar sig just Vänersborg som ligger tre poäng före.

– Ska man vara helt ärlig var det nog sista chansen, hade vi tappat i dag hade vi varit sju poäng efter. Det är klart att det hade varit fruktansvä­rt tufft. Nu ger vi oss verkligen chansen om att vara med och kriga om en placering högre upp, sa Fredrik Johansson.

 ??  ?? Frillesås fick jubla efter den första segern sedan senaste mötet med Vänersborg.
Frillesås fick jubla efter den första segern sedan senaste mötet med Vänersborg.
 ?? Bild: Krister Andersson/bildbyrån ??
Bild: Krister Andersson/bildbyrån
 ?? Bild: Krister Andersson/bildbyrån ?? Fredrik Brandin var inblandad i det mesta när det gällde griniga dueller. Ett mål blev det också.
Bild: Krister Andersson/bildbyrån Fredrik Brandin var inblandad i det mesta när det gällde griniga dueller. Ett mål blev det också.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden