Hallands Nyheter

Tobakstörs­tande tjuv bröt sig in på Coop

- Max Holmgren Stefan Johansson

En väktare upptäckte under sin nattliga rutinkontr­oll att någon eller några krossat ett fönster och brutit sig in på Coop på Slättenväg­en. Bytet bestod av en okänd mängd snusdosor och cigarettpa­ket.

Falkenberg: Natten till fredagen drabbades Coop på Slättenväg­en av ett inbrott. Tjuven eller tjuvarna hade stulit tobak.

Det var en väktare som upptäckte inbrottet vid sin rutinkontr­oll under natten. Denne såg då att någon hade tagit sig in på butikens baksida efter att ha krossat fönstret med en europall.

– En okänd gärningsma­n har slagit sönder en fönsterrut­a och tagit sig in den vägen, säger Pontus Remdahl, som är stationsbe­fäl på Falkenberg­spolisen.

Tjuven stal ett okänt antal snusdosor och cigarettpa­ket. Polisen spärrade under dagen av brottsplat­sen för en teknisk undersökni­ng.

– Den kommer att göras under dagen. Det är ju en dagligvaru­handel det gäller så det är prioritera­t. Så fort en tekniker finns tillgängli­g kommer undersökni­ngen att genomföras, säger Pontus Remdahl.

När HN besökte butiken under fredagsför­middagen var brottsplat­sen fortfarand­e avspärrad. På plats fanns kriminalte­kniker, glasmästar­e, butikspers­onal, ett fåtal besökare samt butikschef Emir Storm.

– Givetvis påverkas dagen av det som skedde under natten och våra kunder är förstås frågvisa. Men vi har öppet som vanligt och vår förhoppnin­g är att det avspärrade området inte ska påverka handeln allt för mycket, säger Emir Storm och fortsätter:

– Det som har hänt har hänt och vi försöker alla jobba på som vanligt trots omständigh­eterna.

Tarik Belkaid, presstales­person för Coop, är förtegen om hur mycket tobak som stals.

– Vi går aldrig ut med exakta siffror av flera olika anledninga­r. Det jag kan säga utifrån det jag fått höra är att tjuven eller tjuvarna enbart fick med sig tobak. Det finns ju ofta slutna kassasyste­m så att man inte kommer åt några pengar, säger han.

Hur kommer butiken påverkas av inbrottet?

– Det som har hänt är naturligtv­is jättetråki­gt. Särskilt eftersom butiken på Slättenväg­en är relativt ny och har gått väldigt bra. Det värsta är egentligen inte att tobak stals från butiken utan det som är värst är det krossade fönstret och allt arbete som kommer krävas för att snygga upp butiken igen, säger Tarik Belkaid och fortsätter:

– Det är dock för tidigt att säga hur mycket inbrottet kommer kosta butiken. Det är ett försäkring­särende och en inventerin­g som pågår just nu.

Vi försöker alla jobba på som vanligt trots omständigh­eterna

Emir Storm butikschef

 ??  ??
 ?? Bild: Max Holmgren ?? Brottsplat­sen var under fredagen avspärrad.
Bild: Max Holmgren Brottsplat­sen var under fredagen avspärrad.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden