Hallands Nyheter

Poängen som flög iväg i sista sekunden

39 sekunder kvar. Läge att avgöra och ta hem andra raka segern. Istället blev det noll poäng och hängande huvuden i HK Varberg-lägret. – Just nu är det hemskt. Det känns som ett rån, sa Daniel Lindgren efter förlusten mot Hallby.

- Martin Örtegren martin.ortegren@hn.se

HK Varberg hämtade ikapp underläget 20–24 till 24–24. Ändå blev det Hallby som drog det längsta strået och vann den viktiga matchen i bottenstri­den.

HK Varberg hade chansen att genomföra en makalös upphämtnin­g. Laget tog time out med 39 sekunder kvar och bollen i egen ägo. Men när väl spelet var igång gick det inte som planerat.

– Vi ska avgöra det och avtalar två grejer, men håller varken oss till det ena eller andr Jag vet inte om man riktigt hörde eller förstod. Något gör att det inte ser ut som det skulle. Jag ser inte riktigt hur mycket som är kvar och ser Lindroos i en lucka. Då var det sex sekunder kvar. Det känns som jag får ta på mig förlusten när det blir som det blir, sa Daniel Lindgren.

Hans passning nådde inte fram till Daniel Lindroos. Hallby kunde kontra och i matchens sista sekund avgjorde Charles Hugoson med 25–24-målet.

Luften gick ur Hkv-spelarna och Sparbanksh­allen.

Det hade den redan gjort under den första halvleken. Då låg laget under med åtta bollar i halvtid och de grönklädda hade stått för en oerhört svag insats som främst känneteckn­ades av en måltorka. En måltorka som varade i nästan elva minuter. När Anton Jönsson reducerade till 8-10 stod klockan på 19.57. Lazar Petrovic fick nätkänning 48 sekunder in i den andra halvleken. Där och då kändes det kört.

– Det är en jättedålig första halvlek. Det är svårt att veta varför, men

något gör att vi inte riktigt kommer in på djupet och får farten som vi ska ha. Vi har en del bra lägen, men han räddar en del. Vi anfallsspe­lare får tänka till hur vi ska göra mål, sa Lindgren.

Firma Lindgren och Carl Deliaune Aronius var de bidragande faktorerna till att ett visst hopp tändes hos hemmaspela­rna och deras fans. Ett par räddningar i rad från den sista utposten, ett par mål från Lindgrens hand och slarv från Hallby gjorde att underläget var nere i fyra bollar när det återstod åtta minuter kvar.

Temperatur­en höjdes i Sparbanksh­allen. HKV kröp ännu närmare.

Daniel Bengtsson satte 22–24. Jesper Sivertsson missade två straffar, men satte den tredje. Och när Daniel

Lindgren kvitterade till 24–24 exploderad­e Sparbanksh­allen.

Men jumbon fick inkassera ytterligar­e ett nederlag mot bottenkoll­egan.

– Det är fantastisk­t att vi kan kämpa oss kvar. Det kändes som vi skulle vinna det här, sa Lindgren med tung stämma.

?? Bild: Krister Andersson/bildbyrån ?? HK Varberg gjorde en strong slutforcer­ing, men kammade noll poäng.
Bild: Krister Andersson/bildbyrån HK Varberg gjorde en strong slutforcer­ing, men kammade noll poäng.
 ??  ?? Morten Damgaard och de andra HK Varbergs-spelarna hade sänkta huvuden efter det blytunga nederlaget.