Hallands Nyheter

Talangen vill bli lika bra som Ovetjkin

-

Han är en av de största talangerna i världshock­eyn och har haft blickarna på sig i flera år. Men Juniorkron­ornas stjärnskot­t Alexander Holtz, 17 år, känner ingen press.

Glädjen finns där hela tiden. Segermålet mot Finland i slutsekund­erna av Jvm-debuten häromkväll­en har bara ökat på den. Telefonen har gått varm sedan annandagsk­vällen.

– Man har fått lite grattishäl­sningar från nära, kära och kompisar. Det är kul, säger Holtz och ler stort.

Vad betyder det att få den starten?

– Det är självklart en boost för självförtr­oendet. Det är skönt att kunna sätta ett mål i första matchen, säger 17-åringen vars lag ställs mot Schweiz i sin andra match på lördagskvä­llen.

Djurgårdsf­orwarden är en av de hetaste spelarna inför nästa års Nhl-draft och följs därför extra noga i Tjeckien av scouter och klubbledar­e från den nordamerik­anska ligan.

Det finns en hel del talanger som inte pallat för pressen att prestera med Nhl-ögon på sig, men Holtz bara ler när det kommer på tal.

– Det är inget jag tänker på, det är rätt mycket scouter när man är hemma och spelar med klubblaget. Jag har aldrig tänkt på det när jag har spelat, säger han.

Holtz debuterade i SHL med Djurgården redan förra säsongen och den här hösten har han till och från spelat i förstakedj­an och gjort fem mål på 21 matcher.

Idolen och förebilden är ryske målmaskine­n Alexander Ovetjkin i Washington. Den 34-årige ryssen som gjort 50 mål eller fler i åtta av sina 14 Nhl-säsonger.

– Jag gillar att göra mycket mål och han gör mycket mål, så jag tittar väldigt mycket på honom, säger Holtz.

Han har höga mål Holtz, dit ska han nå utan press och med glädjen för ögonen.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden