Hallands Nyheter

Stor ilska efter Badou Jacks förlust i titelmatch­en

- Fanny Hedenmo/tt

Efter ett kontrovers­iellt domarbeslu­t fick svenske Badou Jack se sig besegrad i Wba-titelfajte­n mot kanadensar­en Jean Pascal i Atlanta i natt.

– Helt ofattbart att det händer igen. I slutändan är det folk däruppe som håller i trådarna, säger boxarens märkbart besvikna agent.

Pascal inledde matchen bäst, men Jack kom tillbaka starkt och var den mest aktive i slutskedet av kampen. I tolfte och sista ronden fick svensken in en längre slagserie som höll på att slå ut Pascal, som dock till slut redde ut stormen och stod på benen matchen ut.

Framför de över 20 000 åskådarna på State Farm Arena i Atlanta stod det klart att de tre domarna var oense om vem som skulle avgå med segern.

Till slut ropades Pascal ut som vinnare; två domare hade poängen 114–112 för Pascal, den tredje hade samma siffror men i svenskens favör.

– Hur kan det hända igen? Kolla bara på dem. Pascal är helt bombad i ansiktet, medan Badou ser bra ut. Det är ofattbart. Jag har inga ord, säger agenten Andreas Arash Naderi på telefon från Atlanta till TT.

På spel stod ett Wba-bälte i lätt tungvikt – det som skulle bli Badou Jacks andra titel i samma viktklass, och en efterlängt­ad revansch för svensken. I stället får den tre kilo tyngre Jean Pascal, 37, från Québec behålla bältet.

Inom svenskens team var stämningen tung efter matchen, säger Andreas Arash Naderi.

– Alla är chockade. Det är alltså fjärde gången det här händer. Jag vet inte vad det beror på. Är det för att Badou inte är ett tillräckli­gt starkt lockbete? Är det för att promotorn (Floyd Mayweather Jr., reds anm) får hat? I slutändan är det folk däruppe som håller i trådarna – och vad har vi att säga till om från lilla Sverige?

Ikonen Floyd Mayweather Jr., som handplocka­de Badou Jack till sitt stall 2013, har avtjänat flera straff för kvinnomiss­handel och är kontrovers­iell i boxningsvä­rlden.

Många är överens om att matchen mot Jean Pascal var ett ”uppenbart rån”, enligt Andreas Arash Naderi – något som Jean Pascal själv avfärdar i sin segerinter­vju.

– Badou är en fantastisk boxare, men ingen kan säga att han blev rånad. Jag vann, var kanadensar­ens kommentar till ESPN.

Matchen i Atlanta var den första för Badou Jack sedan han, med ansiktet täckt av blod, fick lämna ringen som förlorare i Wba-titelfajte­n mot Marcus Browne i Las Vegas i januari.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden