Hallands Nyheter

Talangens jobbiga tankar kring sitt kommande val

- Martin Örtegren martin.ortegren@hn.se 010-471 52 45

Stanna kvar i Falkenberg­s FF eller testa vingarna utomlands?

Det är frågan Lorik Ademi ställer sig. Och snart måste ett beslut tas.

Två besök hos den holländska tabellåtta­n gav FFF-TAlangen mersmak då provspelen gick bra enligt honom själv. Men valet av framtida klubbadres­s är fortfarand­e ett frågetecke­n som hänger över honom.

– De senaste veckorna har varit ganska jobbiga med mycket tankar fram och tillbaka. Framtiden är fortfarand­e inte klar, säger Ademi.

Heerenveen respektive Falkenberg­s FF är intressant­a på olika sätt. Drömmen om proffs i utlandet ställs mot en lugn tillvaro i hemstaden och möjlighet till spel i svensk fotbolls finrum.

– Den holländska skolan är det som väger mest åt Heerenveen. Jag tänker att min utveckling­skurva kommer att gå uppåt. Jag vet hur holländska fotboll är och den är väldigt attraktiv ute i Europa. Det finns massa stora spelare som har tagit den vägen, säger 18-åringen och fortsätter på det allsvenska alternativ­et:

– Där finns tryggheten. Jag har spelat i Falkenberg nästan hela mitt liv. Jag kan bo hemma, ha familj och vänner nära mig. Samtidigt vet jag hur klubben spelar sin fotboll och skriver jag på kan jag spela allsvensk fotboll.

Men tiden börjar bli knapp och han känner av en viss stress över att ett beslut inte är taget.

– Jag vet att FF inte kan vänta hur länge sen helst. Det har jag snackat med Jonas (Svensson, Loriks agent) om. Men jag kommer börja träna med FF när försäsonge­n drar igång.

Ademi har kontinuerl­ig kontakt med agenten.

– Jag pratade med honom senast i fredags. Han håller mig uppdaterad om vad som händer i Holland och Falkenberg. Men just nu vet jag inget, säer Ademi.

De senaste veckorna har varit ganska jobbiga med mycket tankar fram och tillbaka

Lorik Ademi

 ?? Bild: Simon Carlsson ?? Lorik Ademi upplever att han behöver ta ett beslut om framtiden snart.
Bild: Simon Carlsson Lorik Ademi upplever att han behöver ta ett beslut om framtiden snart.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden