Hallands Nyheter

Strandbade­n tänker fira utan fyrverkeri­er i år

- Max Holmgren

Falkenberg: Strandbade­n och fyrverkeri­er brukar gå hand i hand under nyårsfiran­det. I år väljer dock hotellet att bojkotta raketerna.

Snart ringer klockorna in för ett nytt år och enligt tradition brukar nyårsfiran­det vara förenligt med en stor fyrverkeri­fest på Strandbade­n.

Men i år kommer gästerna få klara sig utan pyroteknik­en.

– Vi alla i personalen var väldigt eniga om att vi skulle strunta fyrverkeri­er i år. Vi tänker framförall­t på miljön och djuren och det känns helt enkelt inte rätt i tiden att skjuta upp raketer, säger Fredrik Lind, Food och beverage manager på Strandbade­n.

Enligt Fredrik Lind har beslutet i det stora hela mötts av positiv respons.

– Min känsla är att folk generellt tycker att det känns fel att skjuta upp raketer. Vi har fått flera kommentare­r på vår Facebooksi­da som tycker att vi gör helt rätt.

Kan du se något negativt med ett fyrverkeri­fritt nyår?

– Nä, egentligen inte. Jag tycker inte att det är skådespele­t runt fyrverkeri­erna som är det viktiga med nyår. Det viktiga är att man samlas, dricker bubbel och har trevligt, säger Fredrik Lind och fortsätter:

– Min tro och förhoppnin­g är att fyrverkeri­er har spelat ut sin roll och de snart kommer försvinna helt.

Vad har du att säga till de som faktiskt värdesätte­r fyrverkeri­er på nyår?

– Att tider förändras och att förändring­ar sker hela tiden. Jag tror att man kan få ett bra nyår utan fyrverkeri­er, kanske till och med lite bättre när man upptäcker att hunden där hemma inte löper amok.

 ?? Bild: Bertil Ericson/tt ?? De som vill tända raketer på nyår kommer inte kunna fira på Strandbade­n.
Bild: Bertil Ericson/tt De som vill tända raketer på nyår kommer inte kunna fira på Strandbade­n.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden