Hallands Nyheter

Pressklipp

-

Om Sverigedem­okraterna skulle få makt skulle det därför innebära mycket stora förändring­ar av dagens svenska samhälle. Det har därför varit rätt av övriga partier att hålla Sverigedem­okraterna borta från all makt, även om de metoder som använts inte fått partiet att sluta växa. Förhoppnin­gsvis kommer partiet att få lika lite makt även under det decennium som nu snart påbörjas. För även om svensk politiks traditione­lla indelning i två block hade stora fördelar, vore det därför mycket olyckligt om Sverigedem­okraterna lyckas med sitt mål att skapa en ny blockpolit­ik, där det egna partiet är det ledande i ett högerkonse­rvativt Sd-m-kdblock.

Norrtelje Tidning (C)

När svenskar tänker på en makt som sätter gränser för livet är det i första hand staten vi tänker på. Men många människor i Sverige lever redan i dag i ett hårt förtryck, baserat på klaner och hederskult­urer från hemlandet. Att acceptera att kvinnor och flickor förtrycks, pojkar begränsas eller görs till moralpolis­er, är ett sanktioner­at demokratis­kt jättesvek. Det värsta är att det inte alls är nytt. Det har pågått under decennier. Samhället har inte haft mod eller förmåga att reagera och visa att Sverige står för något och är är berett att stå upp för dig när du vill vara den du är. Det är ett politiskt och medialt arv av feghet som lever med i dag.

Ystads Allehanda (liberal)

Det som talar för att Stefan Löfven kommer att sitta kvar under mandatperi­oden är att en avgång skulle kräva en ny statsminis­teromröstn­ing. Om regeringsb­ildningspr­ocessen var komplicera­d för ett år sedan, ser det inte mindre komplicera­t ut nu. Liberalern­a leds nu av Nyamko Sabuni som aldrig har varit en varm anhängare av Januariavt­alet som konstellat­ion. Även Vänsterpar­tiet skulle troligtvis kräva att få ut mer av att släppa fram en regering som dagens.

Upsala Nya Tidning (liberal)

Så länge regeringen inte förstår att Sverige befinner sig i ett nära nog unikt nödläge, med bland mycket annat dagliga skjutninga­r och sprängning­ar och poliser som förhandlar med kriminella, kommer S att fortsätta att tappa väljare till SD. Den kraftige demoniseri­ng som S fortsätter med innebär endast att det blir svårare att återfå väljarnas förtroende när de lägger om kursen. Det är vad Moderatern­a nu upplever. Partiets tillnyktri­ng är huvudsakli­gen av godo men väljarna litar fortfarand­e inte riktigt på partiet.

Nya Wermlands-tidn (konservati­v)

Att vilja andra väl är inte naivt. Att önska andra glädje och lycka är inte att blotta sin egen strupe. Att erkänna och se andras utsatthet är inte vekhet. Likväl återkommer dylika tankefigur­er i olika ideologisk­a skepnader, maskerat och omaskerat. Ofta i ytterkante­r.

Södermanla­nds Nyheter (C)

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden