Hallands Nyheter

Snabba ryck när Leo ville vara först ut

Sandra Leandersso­n och Victor Pettersson fick lämna nyårsfiran­det i Göteborg strax före tolvslaget för att bege sig till Varbergs sjukhus och redan 02.45 föddes Leo, som därmed blev årets första hallänning.

- Viktoria Andersson viktoria.andersson@hn.se

Varberg: Leo Pettersson var beräknad att komma den 7 januari, men så länge ville han inte vänta.

1 januari klockan 02.45 föddes han på sjukhuset i Varberg och blev därmed årets första hallänning.

Och snabbt gick det.

– Vi stod i entrén och skulle in – men han ville ut. Det var fem anställda som kom mot oss, men jag fick ta emot honom i mina händer på väg in till avdelninge­n, säger Victor Pettersson, nybliven pappa till Leo.

Makarna Sandra Leandersso­n och Victor Pettersson hade varit på nyårsfiran­de med familjen norr om Göteborg under tisdagskvä­llen. Strax före tolvslaget fick de köra söderut, när Sandra fick sin första känning.

– Vi har en son sedan tidigare, så vi tänkte att vi lugnt och sansat kunde få hem honom och farmor till Kullavik, på vägen till Varbergs sjukhus. Vi lämnade av son och barnvakt och fick med lite packning, säger Victor.

Inte långt därefter föddes Leo, som vägde 2 680 gram och var 47,5 centimeter lång.

– Det var en väldig överraskni­ng att det satte i gång redan i natt. Jag var så inställd på att vi skulle göra en ny kontroll på fredag, men han ville ut, säger mamma Sandra. Hon fortsätter:

– Det är väldigt skönt att det gick så bra. Jag var livrädd eftersom jag kände hur huvudet var på väg ut.

Victor var helt fantastisk som höll sig lugn och tog emot bebisen, säger Sandra.

– Vi hade hjälp inom räckhåll, så det var skönt. Det blev inte mer dramatiskt än att vi hade tid att klippa navelsträn­gen här ute i entrén, inflikar Victor.

Föräldrarn­a berättar att de är glada och trötta efter nattens överraskni­ng. De kan knappt slita ögonen från lille Leo, som ligger ihopkurad i Sandras famn.

– Han ska heta Carl Leo Pettersson.

Sedan kommer han att få ett tredje namn, men vad det blir får vi se. Kanske blir det Victor efter pappa, säger Sandra.

Storebror Ted, som fyller tre i maj, har ännu inte träffat sin lillebror.

– Han har en liten docka som man han matar, så han har förberett sig, säger Victor.

– Han har sagt att han ska hjälpa till att byta blöjor, så jag tror han ser fram emot en lillebror. Han brukar kolla på ett program med Daniel Tiger, som blir storebror i serien. Han brukar referera till att han ska bli storebror precis som honom, berättar Sandra.

Leo blev inte den enda bebisen på sjukhuset i Varberg under nyårsnatte­n. Totalt föddes fyra bebisar på sjukhuset i Varberg under natten och morgonen, men ingen i Halmstad.

Under året har sjukhuset i Varberg haft 2 187 förlossnin­gar och sjukhuset i Halmstad 2 076.

 ?? Bild: Annika Karlbom ?? Sandra Leandersso­n och Victor Pettersson ser kärleksful­lt på sin nyfödde son Leo, som blev den förste hallänning­en att födas 2020.
Bild: Annika Karlbom Sandra Leandersso­n och Victor Pettersson ser kärleksful­lt på sin nyfödde son Leo, som blev den förste hallänning­en att födas 2020.
 ?? Bild: Annika Karlbom ?? Victor Pettersson­s och Sandra Leandersso­ns andre son blev årets första hallänning. Leo föddes 1 januari klockan 02.45 på Varbergs sjukhus.
Bild: Annika Karlbom Victor Pettersson­s och Sandra Leandersso­ns andre son blev årets första hallänning. Leo föddes 1 januari klockan 02.45 på Varbergs sjukhus.
 ??  ?? Lille Leo hade bråttom att komma till världen.
Lille Leo hade bråttom att komma till världen.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden