Hallands Nyheter

Första sprängning­en klar i tunnelbygg­et

- Viktoria Andersson viktoria.andersson@hn.se

Varberg: Projekt Varbergstu­nnelns första sprängning blev ingen explosions­artad upplevelse i Lassabacka. Men framöver kan det skaka en del när arbetet går vidare.

Varberg: Det blev ingen explosions­artad upplevelse när Varbergstu­nnelns första sprängning ägde rum under onsdagen.

– På grund av närheten till järnvägen kommer vi spränga försiktigt, sa Trafikverk­ets kommunikat­ör Katarina Yngvesson innan sprängning­en.

Under onsdagen skedde den första sprängning­en i bygget av Västkustba­nans dubbelspår. Lage Corin från Mark och Fastighets­service stängslade i området under sprängning­en, och befann sig därmed en bit i från.

– Man hörde signalerna och en dov knall. Det var ingen större explosion man såg, förklarar han efteråt.

Det var innanför ett större, inhägnat område på Lassabacka som den första sprängning­en i projekt Varbergstu­nneln skedde strax efter klockan 14.00 på onsdagen. Explosione­n var ovan jord och ska varken fört med sig något högre ljud eller några större vibratione­r.

– Det är en bökig plats och det blir ingen stor sprängning. Den kommer ske ovan mark på en otillgängl­ig plats där man inte kommer åt så nära. Vi kommer ha flaggvakte­r och en stor säkerhetsm­arginal, förklarar Trafikverk­ets kommunikat­ör Katarina Yngvesson innan sprängning­en.

Sprängning ska ha medfört ett kortare stopp för Öresundstå­gen.

– På grund av närheten till järnvägen kommer vi spränga försiktigt. Arbetet kommer pågå under våren parallellt med sprängning­arna som startar i Järnvägspa­rken i februari, förklarar hon.

I Lassabacka kommer sprängning­sarbetet fortlöpa för att undanröja berg och ge plats åt den framtida godsbangår­den. Arbetet kommer ske under veckodagar­na, med max två sprängning­ar per dag. Totalt ska det byggas fem nya spår, väster om den befintliga järnvägen.

Under sprängning­sarbetet kommer flaggvakte­r stå stationera­de vid gång- och cykelbanan på Kattegattl­eden för att stoppa förbigåend­e passagerar­e. Enligt Yngvesson kommer arbetet märkas av mer när det börjar spränga under jord.

– När man spränger under jord kommer vibratione­r uppstå på ett annat sätt, men det är inget som är farligt och man behöver inte vidta några åtgärder, avslutar hon.

 ?? Bild: Annika Karlbom ?? Sprängning­sarbetet pågår innanför ett stängslat område, i närheten av den befintliga järnvägen.
Bild: Annika Karlbom Sprängning­sarbetet pågår innanför ett stängslat område, i närheten av den befintliga järnvägen.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden