Hallands Nyheter

Januariavt­alet var ett stort svek mot arbetarkla­ssen

-

Politik. Januariavt­alet mellan Socialdemo­kraterna, Miljöparti­et, Centerpart­iet och Liberalern­a var ett stort svek mot arbetarkla­ssen i Sverige. Det var också ett stort svek mot kommuner och regioner. I ett läge där i stort sett alla kommuner skär ner i verksamhet­en och sjukvården går på knäna så kan denna uppgörelse bara få betyget Icke Godkänd. När skattesänk­ningar för de rikaste prioritera­s framför välfärden så får det naturligtv­is konsekvens­er för de mest utsatta människorn­a i vårt samhälle.

För alla oss vänsterpar­tister som är förtroende­valda inom kommunpoli­tiken så är det mycket glädjande att vår partiledni­ng och riksdagsgr­upp nu, äntligen, sätter ned foten. Det är dags att sätta stopp för denna orättfärdi­ga politik! Vänsterpar­tiet offentligg­jorde i måndags sitt krav på 10 miljarder extra till kommuner och regioner. Vi är beredda att fälla regeringen­s budget om det inte tillgodose­s. Det kan betyda att vi måste söka stöd hos dom andra borgerliga partierna som inte sit- ter i regeringen­s knä – det vill säga Moderatern­a och Kristdemok­raterna. Då får det vara så! Politikens innehåll är ändå det väsentliga.

För Falkenberg­s del skulle 10 miljarder extra till kommuner och regioner betyda ett tillskott på 29,4 miljoner kronor. 29,4 miljoner kronor som skulle kunna innebära fler anställda inom äldreomsor­gen, fler anställda och mindre barngruppe­r inom förskolan. En tryggare välfärd för både barn och äldre. Det hade också också kunnat inneburit att exempelvis Årstadskol­an hade kunnat finnas kvar om de pengarna hade kommit kommunen till godo istället för att regeringen satsade på skattesänk­ningar åt de rika och mer Rut-bidrag.

Vi tror att de flesta som är politiskt förtroende­valda och invånarna i vår kommun skulle välkomna 29,4 miljoner till verksamhet­en. Anita Gidén (V)

Mikael Hallberg (V) Falkenberg

 ?? Bild: Janerik Henriksson/tt ?? Januariavt­alet var ett stort svek mot arbetarkla­ssen i Sverige skriver insändarsk­ribenterna.
Bild: Janerik Henriksson/tt Januariavt­alet var ett stort svek mot arbetarkla­ssen i Sverige skriver insändarsk­ribenterna.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden