Hallands Nyheter

Utredning gällande mord nedlagd

- Christophe­r Vallerius christophe­r.vallerius@hn.se 010-471 53 26

Varberg: Sedan slutet av september förra året har polisen i Varberg utrett ett misstänkt mord efter att en person anträffade­s avliden. Polisen har länge varit förtegen kring detaljer i ärendet men på tisdagen kom till slut beskedet att utredninge­n har lagts ner.

– Jag kommer fortsättni­ngsvis inte att gå in på några direkta detaljer i ärendet av respekt för de anhöriga i det här ärendet. Men jag kan säga att idag (läs tisdag) har ansvarig åklagare beslutat att lägga ner ärendet, säger Thomas Ahlm, förundersö­kningsleda­re på polisen i Varberg.

Det var den 24 september förra året som polisen drog igång en utredning gällande mord. Nu väljer polisen alltså att släppa lite mer informatio­n kring ärendet som alltså lagts ner.

” Det går inte att bevisa att någon har gjort sig skyldig till något brott. Thomas Ahlm

– En person anträffade­s svårt skadad av vårdperson­al i sin bostad i Varbergs kommun och fördes därefter till sjukhus, där man konstatera­de att personen avlidit till följd av sina skador. Och skadorna på den här personen föranleder att vi misstänker att ett brott kan ha begåtts och därför inledde vi en utredning gällande mord, säger Thomas Ahlm och fortsätter:

– Men det har under utredninge­ns gång aldrig funnits några misstänkta i fallet och när vi gått till botten med det här kan vi konstatera att det går inte att bevisa att någon har gjort sig skyldig till något brott.

Lotta Nielsen, ansvarig åklagare i fallet, utvecklar:

– Vi har jobbat intensivt med det här men RMV (Rättsmedic­inalverket) har en hög arbetsbela­stning och det tog tid att få fram ett slutgiltig­t utlåtande. Men när vi väl fick det och mot bakgrund av det som utredninge­n visat sedan tidigare så kan man inte bevisa att någon skulle ha gjort sig skyldig till något brott.

 ?? Bild: Johan Nilsson/tt ?? Arkivbild.
Bild: Johan Nilsson/tt Arkivbild.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden