Hallands Nyheter

Apoteket tar över Haga Hems lokal

- Lena Lyxell lena.lyxell@hn.se 010-471 52 68

Varberg: Apoteket flyttar in i gallerian. ”Det är jättebra. Det behövs ett apotek i varje köpcentrum”, säger Göran Borg, vd på Coop som äger fastighete­n.

Den 1 mars tar Apoteket över Haga Hems före detta lokal som ligger på bottenvåni­ngen i Galleria Trädgården. I månadsskif­tet maj/ juni räknar Apoteket med att ta emot sina första kunder.

– Vi finns redan vid lasarettet men vill finnas även i den centrala delen av Varberg. Vi är glada för läget. Det är en fin galleria, säger Magnus Frisk på Apotekets presstjäns­t.

Den nuvarande lokalen har stått tom sedan Haga Hem stängde i juni förra året.

– Det känns speciellt bra att det är det gamla statliga Apoteket som flyttar in. Det är en trygg och säker hyresgäst som vi skrivit ett femårsavta­l med, säger Göran Borg.

” Apoteket blir ett bra komplement till övrig handel. Det är fantastisk­t bra. Göran Borg

Galleria Trädgården består till allra största delen av klädhandel.

– Apoteket blir ett bra komplement till övrig handel. Det är fantastisk­t bra, säger Göran Borg.

Galleria Trädgården ökade under 2019 besökssiff­ran med 1,5 procent. Under början av förra året såg det ut att gå ännu bättre. Från och med 1 januari till och med sista juli ökade besöksanta­let med 7,5 procent jämfört med året innan.

– Vi hade en bra ökning 2019 fram till och med maj. Därefter var det färre besökare. Men vi ökade antalet besökare 2019 jämfört med 2018. Det är gott så, säger Göran Borg.

Han tror inte att de stora projekteri­ngarna i centrum kommer att påverka besökssiff­rorna nämnvärt.

– Hittills har det inte varit krångligt att ta sig in i gallerian. Det är självklart viktigt att vi följer upp hur det går överlag. Det pratas om aktivitete­r i stan som kommunen, fastighets­ägarna och andra intressent­er ska vara inblandade i. Men inget är bestämt ännu.

 ?? Bild: Annika Karlbom ?? ”Det är en trygg och säker hyresgäst som vi skrivit ett femårsavta­l med”, säger Göran Borg som är vd på Coop som äger Galleria Trädgården.
Bild: Annika Karlbom ”Det är en trygg och säker hyresgäst som vi skrivit ett femårsavta­l med”, säger Göran Borg som är vd på Coop som äger Galleria Trädgården.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden