Hallands Nyheter

Villa fylldes med rök efter brand i köket

- Erika Arnadottir Christophe­r Vallerius

Falkenberg: Räddningst­jänst, ambulans och polis larmades på onsdagen till en villabrand på Åminneväge­n i Vinberg. En kraftig brand i köket ledde till att villan rökfylldes men samtliga personer i huset kunde själva ta sig ut.

Larmet om branden i en villa i Vinberg kom klockan 13.44 på onsdagen. Räddningst­jänsten skickade totalt sex enheter till platsen och även tre ambulanser larmades.

– Fyra är framme och vi har påbörjat rökdykning. Det är kraftig rökutveckl­ing från en 1,5-plansvilla, sa Andreas Karlsson, inre befäl vid räddningst­jänsten i Halland, vid fem i två.

Lite senare stod det klart att samtliga i familjen som befann sig i villan hade lyckats ta sig ut, och inga personskad­or rapportera­des enligt räddningst­jänsten.

När HN var på plats drygt 20 minuter efter larmet rök det fortfarand­e ur huset.

– Vi fick larm om rökutveckl­ing från fastighete­n och när vi kom fram så var det kraftig rökutveckl­ing i villan. Så vi förberedde rökdykare och gick in för att lokalisera branden. Troligtvis har det varit en kraftig brand i köket som vi släckte ner och sen letade vi vidare så att branden inte ska ha spridit sig vidare i konstrukti­onen, säger Mattias Hägerling, ansvarig räddningsl­edare på plats och fortsätter:

– Exakt vad som ligger bakom branden vet vi inte men vi vill såklart säkerställ­a att det inte spridit sig vidare i konstrukti­onen. Men alla som var i huset hade tagit sig ut själva.

Omkring klockan 16 kunde räddningst­jänsten lämna platsen och polisen meddelade senare att det inte finns några misstankar om något brott i samband med branden.

 ?? Bild: Håkan Johansson ?? Räddningst­jänsten larmades till en villabrand i Vinberg på onsdagen efter att en brand i köket på andra våning fyllt villan med rök. Efter att branden var släckt jobbade man vidare med att säkerställ­a att elden inte fått fäste i konstrukti­onen.
Bild: Håkan Johansson Räddningst­jänsten larmades till en villabrand i Vinberg på onsdagen efter att en brand i köket på andra våning fyllt villan med rök. Efter att branden var släckt jobbade man vidare med att säkerställ­a att elden inte fått fäste i konstrukti­onen.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden