Hallands Nyheter

Blev pappa och opererades på ett knappt dygn

- Martin Örtegren martin.ortegren@hn.se

Vissa dagar är mer händelseri­ka än andra. Christian Strömberg, ordförande i Håff, är ett rykande färskt exempel som verkligen kan intyga om det.

Det var förra fredagen som olyckan var framme när han spelade padel.

– Hälsenan gick av. Det bara small till och sen var det över. Det gjorde inte speciellt ont. Men man kände direkt att den var av, säger Christian,

vars sambo Adelina var höggravid och väntade parets andra barn:

– Hon var inte allt för nöjd, men det var en olycka. Jag tänkte mest att det var extremt dålig tajming. Foten blev gipsad samma dag.

Den efterfölja­nde onsdagen åkte paret in till Varbergs sjukhus och vid 22-tiden föddes deras andra dotter, Vega. Sedan tidigare har paret Stella som är två år och fyra månader.

– Det funkade bra, jag brydde mig inte så mycket om den gipsade foten. Jag tror att jag skötte mig väldigt bra, säger Christian om att stötta Adelina under förlossnin­gen.

16 timmar senare och en våning ner opererades hälsenan.

– Man hann med mycket på ett knappt dygn.

Skadan och operatione­n gör att Christian är begränsad att hjälpa till i hushållet.

– Just nu är det tyvärr så att jag inte kan bära henne (Vega). Det är inte optimalt. Lina får ta ett tyngre ansvar, men jag hjälper till så gott jag kan. Det är frustreran­de, men om två veckor ska jag nog kunna hjälpa till mer, säger Christian och pratar vidare:

– Nu är det först gips i två veckor, sen är det ”stövel” i fyra till sex veckor. Sen är det rehab ett långt tag efter det.

Efter olyckstill­fället har han fått höra en och annan pik från kompisarna.

– Jargongen har varit att man är för gammal för att hålla med sådana saker, men det tycker jag absolut inte. Det finns många som är betydligt äldre som håller på med padel, säger 32-åringen.

Han blickar tillbaka på det intensiva dygnet med stor värme och glädje.

– Vi är bara glada att allt gick bra. Jag vill rikta ett stort tack till personalen på Varbergs förlossnin­g och BB för ett vänligt bemötande och stor hjälpsamhe­t. Det är bara att njuta av stunden.

 ?? Bild: Privat ?? Christian Strömberg tar sig fram begränsat då hans fot är gipsad efter en padelskada. Samtidigt är han nybliven pappa till lilla Vega.
Bild: Privat Christian Strömberg tar sig fram begränsat då hans fot är gipsad efter en padelskada. Samtidigt är han nybliven pappa till lilla Vega.
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden