Hallands Nyheter

Världsetta­n dopad – missar Australian Open

-

Robert Farah, världsetta i dubbel, missar Australien Open efter att ha fastnat i ett dopningste­st. ”Det sorgligast­e ögonblicke­t i min idrottskar­riär”, skriver den colombians­ka tennisstjä­rnan på Twitter.

Farah meddelar själv avstängnin­gen via sociala medier. Han skriver att internatio­nella tennisförb­undet (ITF) har meddelat att det fanns spår av steroiden boldenon i ett dopningspr­ov som lämnades i oktober 2019 i Kalifornie­n.

”Jag måste ta mig igenom några av de sorgligast­e ögonblicke­n i mitt liv och definitivt det sorgligast­e i min idrottskar­riär”, skriver Robert Farah.

Ämnet används ibland av bönder för att få nötkreatur att växa snabbare, men är förbjudet enligt internatio­nella antidopnin­gsorganisa­tionen Wada.

”Det här ämnet finns ofta i colombians­kt kött och kan förvanska resultaten från dopningspr­over. Det är utan tvekan det som har lett till det här”, skriver Farah.

32-åringen, som är född i Kanada men som tävlar för Colombia, toppar världsrank­ningen i dubbel tillsamman­s med sin colombians­ka spelpartne­r Juan Sebastián Cabal. Duon är regerande mästare både i Wimbledon och US Open och Cabal står bakom Farah.

– Robert är min bror, min vän, min partner, min resekamrat. Jag tror på honom, säger Juan Sebastián Cabal i ett videomedde­lande på sociala medier.

Robert Farah kom med beskedet kort efter att en annan sydamerika­nsk spelare stängts av. Chilenaren Nicolas Jarry, rankad 78:a, är avstängd tillsvidar­e efter att ha testat positivt för förbjudna ämnen i samband med spel i Davis Cup i november.

 ?? Bild: Sarah Stier ?? Robert Farah, till höger, har stängts av efter att ha åkt fast i ett dopningste­st. Tillsamman­s med Juan Sebastián Cabal, till vänster, toppar han världsrank­ningen i dubbel.
Bild: Sarah Stier Robert Farah, till höger, har stängts av efter att ha åkt fast i ett dopningste­st. Tillsamman­s med Juan Sebastián Cabal, till vänster, toppar han världsrank­ningen i dubbel.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden