Hallands Nyheter

Debatten: Kan en kvinna bli president?

-

Kan en kvinna bli president i USA?

Frågan hamnade i centrum av Demokrater­nas sjunde debatt inför höstens presidentv­al. Senatorn Elizabeth Warren hade svaret: – De enda på den här scenen som har vunnit vartenda val de ställt upp i är kvinnor, sade hon.

Jag höll inte med honom. Men Bernie är min vän och jag är inte här för att gräla med Bernie.

Elizabeth Warren

Utrikespol­itiken, sjukvård och klimatförä­ndringarna.

Alla viktiga ämnen som togs upp på Demokrater­nas sista debatt inför primärvals­säsongen.

Men mest uppmärksam­het fick frågan om kvinnors möjlighet att bli valda till president.

CNN rapportera­de på måndagen om att senatorn Bernie Sanders ska ha sagt till Elizabeth Warren att kvinnor inte kan bli presidente­r, och Sanders fick naturligtv­is frågan om detta stämde.

– Självklart sade jag inte det. Hur skulle någon någonsin kunna tro att en kvinna inte kan bli USA:S president? svarade senatorn och pekade på att Hillary Clinton fick flest röster i presidentv­alet 2016. Men när Warren fick frågan om vad hon svarade på det Sanders förnekat att han sagt sade hon:

– Jag höll inte med honom. Men Bernie är min vän och jag är inte här för att gräla med Bernie.

Warren vände sedan på frågan och konstatera­de att hon och Minnesotas­enatorn Amy Klobuchar var de enda på scenen som hade vunnit över en sittande republikan.

– Jo, jag, 1990, svarade Sanders.

– Få se .... Det var 30 år sedan, så de enda på den här scenen som vunnit över en sittande republikan de senaste 30 åren är kvinnor, kom repliken från Warren.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden