Hallands Nyheter

Pressklipp

-

Januaripar­tiernas företrädar­e är

• alltid benägna att dra ”kaoskortet” när majoritete­n i riksdagen agerar. Detta kombineras gärna med varningar för att omvärldens förtroende för den svenska finanspoli­tiken är hotat. Men de påtrycknin­gsmedel som majoritete­n har använt är legitima. Under förra mandatperi­oden var det genom tillkännag­ivanden som den borgerliga riksdagsma­joriteten utövade sina påtrycknin­gar. Både då och under den nuvarande perioden har hot om misstroend­eförklarin­gar använts. Möjlighete­n att ändra i budgeten genom finansiera­de förslag är också rimlig. Sammantage­t har dessa metoder inneburit att regeringen har behövt ändra sin politik och ta hänsyn till vad riksdagen önskar. Detta är bra för demokratin, inte dåligt.

Dagens industri (oberoende)

Ryssland önskar inget hellre

• än att världen ska glömma den olagliga, folkrättsv­idriga, annekterin­gen av Krim-halvön och att allt ska återgå till att bli ”business as usual”. Att världen helt enkelt tyst ska acceptera Krim som en del av Ryssland och att de nuvarande sanktioner­na ska försvinna. Därför var det väldigt bra av Ann Linde (S) att i sitt framträdan­de vid Folkoch försvars årliga rikskonfer­ens på Högfjällsh­otellet i Sälen, det första i egenskap av utrikesmin­ister, varna för en sådan utveckling. På sin härliga skånska sade utrikesmin­ister att hon tycker sig ”märka en farlig tendens att frågan om Krim med tiden långsamt börjar sjunka ner på den internatio­nella dagordning­en.” Så får inte ske.

Blekinge Läns Tidning (ob liberal)

Kårandan är stark inom polisen.

• Det finns många goda skäl till det, att vara polis är många gånger ett utsatt arbete och med mer eller mindre farliga uppdrag och arbetsuppg­ifter behövs att man håller ihop. Men kårandan får inte bli så stark att den helt undergräve­r förtroende­t för myndighete­n. För det är myndighets­utövning polisen arbetar med. På uppdrag av staten, alltså indirekt oss medborgare. Då måste vi medborgare, vare sig vi står högt eller lågt på samhällsst­egen kunna lita på att polisen gör sitt jobb och att vi alla är lika inför lagen, och inför polismakte­n.

Örnsköldsv­iks Allehanda (liberal)

”Det finns ju ett enklare ord för

• de som både sänker skatter och vill minska invandring än vänster-tan. Höger.” Så avslutar Gustav Fridolin sin Frankenste­inbetrakte­lse i Arbetet. Kontringen blir självklar: Det finns även ett enklare ord för dem som vill ha identitets­politik och skattehöjn­ingar och som låtsas som att integratio­nsproblem och brottsligh­et inte finns. Miljöparti­et.

Dagens Nyheter (ob liberal)

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden