Hallands Nyheter

Dags för stjärnvärv­ningen att debutera

- Simon Carlsson

Serieledan­de Edsbyn på bortaplan, tuffare än så blir det inte. Men med på bussen norrut finns lagets nya spjutspets Sergey Pochkunov.

Frillesås gör den långa resan till Hälsinglan­d i två etapper. Precis som under de andra längre resorna övernattar laget i Örebro på vägen upp.

– Det blir lagom med jobbtidern­a och ger oss en hyfsad kväll och morgon, säger Mattias Johansson.

Ni borde väl snart få mängdrabat­t på hotellet?

– Haha ja förhoppnin­gsvis är det femte natten gratis, det är ett fint samarbete vi har.

Edsbyn blir också debutmatch för den nya ryska anfallaren Sergey Pochkunov.

– Det var svårt att veta vad man skulle förvänta sig. Men han acklimatis­erade sig väldigt fort, både med tanke på att han inte har spelat tävlingsma­tcher på hela säsongen och att han är ny i både laget och landet, säger tränaren.

Däremot stannar nyckelspel­aren Jakob Jenefeldt hemma och kurerar en axel.

– Vi ser det kommande uppehållet som en möjlighet till att han får en rejäl vila. Han är ju en jättevikti­g spelare för oss inför fortsättni­ngen och Edsbyn är en jättetuff match oavsett.

Edsbyn ja. Serieledar­en är i en ruskig form med tre insläppta mål på fyra matcher, däribland möten med både Villa-lidköping och Sandviken. De sistnämnda pulvrisera­des med hela 8–0 i tisdags.

– Varje match är unik men det är ett ruskigt bra lag vi möter. Vi ska göra en riktigt bra prestation och får se hur långt det räcker, men vi går för att ta minst en poäng, säger Johansson.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden