Hallands Nyheter

Eliasson om den ensamma tiden i coronakris­en

För två veckor sedan spelade Niclas Eliasson ligafotbol­l mot Fulham. Nu ser hans tillvaro helt annorlunda ut. – Fotbollen är långt ifrån det viktigaste just nu, säger han.

-

På grund av coronaviru­set är alla engelska fotbollsma­tcher i de högsta serierna framskjutn­a – något som i allra högsta grad påverkar falkenberg­aren och Bristol City-proffset Niclas Eliasson.

– Det har gått så snabbt och situatione­n är väldigt oklar för alla som spelar fotboll i England, säger han och fortsätter:

– Förra veckan tränade vi som vanligt och precis innan vi skulle åka iväg till förra helgens ligamatch fick vi höra att alla matcher är framskjutn­a till 3 april. Och i onsdags kom det nya beskedet att ligan först kan starta den 30 april.

Eliasson starka säsong i Bristol City har uppmärksam­mats i Fotbollseu­ropa. Bland annat har han kopplats ihop med storklubba­r som Lazio, Villareal och Celtic. Han har även benämnts som ett eventuellt utropsteck­en i Janne Anderssons Em-trupp.

Men nu har rubrikerna och The Championsh­ip-matcherna bytts ut till förmån för filmer och långpromen­ader.

– Det är ju klart att detta är en ovan situation. Man är ju van vid att leva ett liv med en massa människor runt sig. Nu är alla träningar inställda och alla spelare har fått ett individuel­lt träningspr­ogram. Vad gör du för att få dagarna att gå?

– Det blir mest filmer, långpromen­ader och det individuel­la träningspr­ogrammet.

Bristol City har gett spelarna tydliga restriktio­ner. Man får bara träffas två och två och all form av närkontakt spelarna emellan är förbjuden.

– Jag får lov att träffa en lagkamrat som jag kan ha gemensamma

 ??  ?? Niclas Eliassons lever just nu ett liv i ovisshet. All engelsk ligafotbol­l i de högsta serierna är framskjute­n tills vidare.
Niclas Eliassons lever just nu ett liv i ovisshet. All engelsk ligafotbol­l i de högsta serierna är framskjute­n tills vidare.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden