Hallands Nyheter

Em-fest – trots allt – med Zlatan i Falkenberg

- Pär Lindqvist par.lindqvist@hn.se 010-471 54 39

Falkenberg: Zlatan Ibrahimovi­c gör comeback i landslaget och Niclas Eliasson kliver in i startelvan. Det blir verklighet när Downtown Rockbar, med hjälp av Fifa 20, sänder sommarens Em-slutspel.

På grund av coronaviru­set har EM i fotboll flyttats fram till nästa år. Men det hindrar inte Downtown Rockbar från att bjuda på en Emfest i sommar.

Baren kommer att sända samtliga Em-matcher med hjälp av Fifa 20. Matcherna avgörs i två 20-minutersha­lvlekar vid de tider och datum som ordinarie EM skulle ha avgjorts.

– Man måste ju göra något för att rädda sommarekon­omin, skrattar Jimmy Ahlberg, en av delägarna till Downtown.

Han har redan hört av sig till alla dem som hade bokat plats på baren i samband med Sveriges matcher.

– Jag har fått jättebra respons, de flesta vill komma. Pubgäster behöver inte så stor anledning för att gå ut och dricka pilsner, säger han.

Jimmy Ahlberg avslöjar att han även kontaktat många i det ordinarie landslaget med en inbjudan.

– Tänk att få hit Janne Andersson (förbundska­pten) och låta honom ta ut en elva.

Men om Janne tackar nej, kliver Jimmy in som förbundska­pten. Och räkna med förändring­ar i Sveriges startelva.

– Oavsett vad man tycker om Zlatan

ska han vara med. Och Niclas Eliasson är med från start. Pontus Jansson kommer garanterat ta Granqvists plats i mittförsva­ret. Vilka vinner EM då?

– Kollar man på Fifas ranking så är det nog Frankrike och Tyskland som är favoriter. Men jag hoppas så klart att Sverige vinner, att Alexander Isak vinner skytteliga­n och Zlatan blir assistkung, säger Jimmy Ahlberg.

 ?? Bild: Håkan Johansson ?? Jimmy Ahlberg, delägare på Downtown Rockbar, sänder EM med hjälp av Fifa 20 i sommar. ”Det blir en happening”, säger han.
Bild: Håkan Johansson Jimmy Ahlberg, delägare på Downtown Rockbar, sänder EM med hjälp av Fifa 20 i sommar. ”Det blir en happening”, säger han.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden