Hallands Nyheter

Ridklubben tvingas till sen ändring

- Max Holmgren

Varbergs RK skulle egentligen hoppa elitallsve­nskan under fredag och lördag. Men i sista minut väljer nu arrangörer­na att ställa in.

Allt var packat och klart inför helgens hoppning i Skövde. Men under tisdagskvä­llen fick Varbergs RK det sena beskedet - tävlingen skjuts fram till den 18 april.

– Det är klart att det är surt att få beskedet nu när vi hade taggat och förberett våra hästar för tävling, säger Anna Ingvarsson, ledare och ryttare i Varbergs RK.

Beslutet är taget av Skövde kommun.

– Det vi fått höra är att kommunen har bestämt att tävlingen inte kan genomföras på grund av ”lokala omständigh­eter”, säger Anna Ingvarsson och fortsätter:

– Jag kan väl tycka att det är rätt beslut egentligen. Alla andra tävlingar ställs ju in på grund av coronaviru­set så varför skulle inte denna göra det?

Även om Ingvarsson och de andra ryttarna i Varbergs RK har följt nyhetsläge­t var de ändå inställda på att tävlingen skulle kunna genomföras.

– Så sent som igår (tisdag) hade vi ju inte fått några besked och då är vi såklart inställda på att tävla.

Tycker du att beslutet borde ha tagits tidigare?

– Det är såklart att det skulle ha underlätta­t. Men jag kan inte klandra någon, läget förändras väldigt snabbt och det finns egentligen ingen som kan veta säkert vad som kommer hända nästa dag.

Tävlingen i Skövde var klubbens enda inplanerad­e.

– Såklart påverkas ryttarna och hästarna av att tävlingssä­songen inte kommer igång. Men det finns inte mycket man kan göra, utan fokus får ligga på träningarn­a istället.

 ?? Bild: Privat ?? Under söndagen tränade ryttarna i Varbergs RK inför tävlingen i Skövde.
Bild: Privat Under söndagen tränade ryttarna i Varbergs RK inför tävlingen i Skövde.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden