Hallands Nyheter

”Robinson”nicoline slapp karantän i L.A.

- Sara Öster

Flygturer ställs in världen över och Nicoline Artursson vari Los Angeles när delstaten Kalifornie­n försattes i karantän. Men hon lyckades ta sig hem.

Halländska Nicoline Artursson vann Miss Sweden 2011 och var deltagare i ”Robinson” 2018. Hon bor hon i Los Angeles och har nyligen fått ett arbetsvisu­m i USA, efter att ha tagit examen från skolan UCLA.

Innan hon tog sig hem tyckte hon att det var kaos i Kalifornie­n.

– Gatorna är tomma, det är absolut inget folk ute. Alla gym som jag tränar på är stängda. I vissa matbutiker är det långa köer med folk som ska handla. Nu senast på Whole Foods var i princip allt slutsålt. Helt otroligt, sa Nicoline.

Ett flyg till Sverige blev inställd, men i måndags gick det smärtfritt och nu är hon hemma hos familjen i Vilshärad. Men Los Angeles flygplats var inte var sig lik.

– Det brukar vara extremt mycket folk och trafik men nu var det helt tomt. Inga bilar eller något liv alls. Visst var det några som jobbade men annars var det verkligen helt öde, säger hon och tillägger:

– Det är klart att jag kände mig lite nervös och orolig över att mitt flyg skulle bli inställt, men det var aldrig någon panikartad situation.

Flygresan gick sedan via New York-stockholm-ängelholm.

– Jag hade dessutom sparade flygpoäng så jag fick flyga business class. Det var väldigt skönt, och kul att ha fått uppleva det, skrattar hon.

– Mina föräldrar var dock ganska oroliga. De ringde både den svenska och amerikansk­a ambassaden för att hålla sig uppdaterad­e om regler. Eftersom Los Angeles var försatt i karantän var de livrädda att jag skulle bli gripen och behöva betala dryga böter för att ha lämnat hemmet. Men det gick ju bra!

När vi pratar med Nicoline är hon något jetlaggad, men för övrigt mår hon väldigt bra.

– Jag är så tacksam att jag nu är hemma med min familj och att vi alla är friska. Det var ganska ensamt i L. A. när alla butiker, restaurang­er och gym stängde.

– Jag älskar Halmstad och jag hade tänkt komma hem en sväng i sommar ändå. Men nu när allt är på paus vet jag inte riktigt hur länge jag blir kvar. Vi får helt enkelt se. Jag har bott i Los Angeles ett bra tag nu och för mig är det hemma, och jag har spännande projekt på gång. Jag längtar tills allt kan dra igång igen.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden