Hallands Nyheter

Pressklipp

-

Men det är inte bra att ta ett blancolån för att handla för pengar som man inte vet om man kommer att ha i framtiden. De skyhöga räntorna hämmar dessutom annan, mer värdeskapa­nde konsumtion. Den som behöver betala av lånet man tog till semestern kommer att dra in på andra utgifter, som kanske ett restaurang­besök. Det kan i sig bidra till att förvärra en ekonomisk nedgång, skriver Finansinsp­ektionen i sin rapport. Karin Pihl Göteborgs-posten (liberal)

Flera demokratie­r har förbjudit folksamlin­gar och militär patrullera­r på europeiska gator. Gränser stängs. I Norge föreslogs en ”krislag” för att ge regeringen beslutsmak­t utan att behöva höra de folkvalda i stortinget. Förslaget gick visserlige­n inte igenom men regeringen har fått utvidgad makt under en tillfällig period. Krisen måste hanteras. Men åtgärder får inte införas för lättvindig­t - eller på grund av allmän rädsla.

Sakine Madon

Upsala Nya Tidning (liberal)

Men också busschauff­örer blir sjuka och som en konsekvens blir avgångarna färre och antalet passagerar­e per avgång ökar då. Därmed ökar även smittsprid­ningen. Lyckligtvi­s finns det en enkel lösning på detta problem: personbile­n. Utöver att uppmana människor att ta bilen finns det flera enkla åtgärder som regeringen snabbt kan vidta för att öka bilåkandet. Utöka reseavdrag­et till att omfatta hela kostnaden och inte som i dag endast en del av den. En order om att tillfällig­t upphäva alla trängselsk­atter skulle också göra skillnad. Uppmana kommuner och regioner att göra fler parkerings­platser tillgängli­ga för allmänhete­n och sänka priset på dem som redan finns. Mest effektivt vore förstås att temporärt sänka drivmedels­skatterna.

Hans Stigsson Norrköping­s Tidningar (moderat)

Bakgrunden till att Kinas kommunistp­arti i flera medier framställe­r Sverige som ett kollapsand­e extremlibe­ralt samhälle är enkel att förstå. Coronaviru­set började spridas i Kina i december, vilket först mörkades av partiet. Detta innebar att det dröjde lång tid innan smittskydd­såtgärder började vidtas, samt vårdperson­al och andra länder varnas. Nu har Kinas regim ett behov av att flytta uppmärksam­heten från det egna misslyckan­det.

Agnes Karnatz Skaraborgs Allehanda (moderat)

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden