Hallands Nyheter

Frölunda permittera­r spelare och anställda

-

Shl-klubben Frölunda permittera­r alla spelare och övrig tillsvidar­eanställd personal fram till och med den 30 april.

– Vi skulle haft en verksamhet nu. Det har vi inte, säger Peter Pettersson Kymmer, klubbens medieansva­rige, till Göteborgs-posten.

Frölunda blir den tredje elitklubbe­n i Göteborg att agera i coronaviru­skrisens spår. Sedan tidigare har både Häcken och IFK Göteborg dragit åt kranen för att stoppa utflödet av pengar när inkomstern­a sjunker.

– All tillsvidar­eanställd personal och alla med kontrakt är permittera­de fram till den 30 april. Det gäller samma regler för alla andra som permittera­s, säger Peter Pettersson Kymmer.

Nu går staten in och betalar en del av lönekostna­derna.

Enigt Pettersson Kymmer finns det en förståelse bland spelare och personal för åtgärderna.

– Ingen har sagt något om det här. Alla förstår läget. Vi får alla dra vårt strå till stacken. Det är lite mer invecklat för spelarna, men de är också permittera­de. Deras löner och vad de tjänar berättar vi inga detaljer om – men de är också permittera­de, säger han till GP.

Några varsel om uppsägning­ar läggs inte.

– Det är inte aktuellt just nu. Nu har vi fattat detta beslut – och det gäller fram till den 30 april. Vad som händer efter det vet varken du eller jag, säger Peter Pettersson Kymmer.

Kontoret på Frölundabo­rg är stängt, mediechefe­n jobbar veckan ut – för att återkomma efter 30 april.

– Spelarna tränar hemma just nu, har individuel­la träningspr­ogram. De kommer inte tillbaka förrän efter påsk.

Digital Dominance gick bra över lång distans senast. Varvet kortare är ingen nackdel. Castor Brick agerar ojämt men kan mycket i grunden. Passa även sprinterdu­on Fluke och Lovely Star.

DD-1- Lopp 8. 2140 auto.

 ?? Bild: Michael Ericsen/bildbyrån ?? Shl-klubben Frölunda permittera­r spelare och personal och stänger ned verksamhet­en till den 30 april.
Bild: Michael Ericsen/bildbyrån Shl-klubben Frölunda permittera­r spelare och personal och stänger ned verksamhet­en till den 30 april.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden