Hallands Nyheter

En nyckelspel­are lämnar – ytterligar­e en kan göra det

- Martin Örtegren martin.ortegren@hn.se 010-471 52 45

Ett kontraktsf­örslag via sms den 3:e maj. Sen dess har det varit knäpptyst. Frillesås BK:S målkung Adam Rudell ifrågasätt­er klubbens agerande.

HN skrev för lite drygt tre veckor sen om Adam Rudells utgående kontrakt och hans missnöje med vad Frillesås erbjöd.

Nu berättar han mer ingående om avtalet och det rådande läget.

– Det förslaget jag fick var en kraftig sänkning ekonomiskt i jämförelse med vad jag hade tidigare. Rent sportsligt tycker jag att jag producerad­e, säger Rudell, som gjorde 18 mål på 25 matcher under den gångna säsongens grundserie.

Han svarade på sms:et ganska omgående. Men därefter har inte klubben återkoppla­t.

– Det har inte hänt någonting. Sen dess har både nya spelare kommit in, man har förlängt avtal och tappat spelare. Jag tycker inte att det är upp till mig att höra av mig och jag är förvånad att de inte försökt få till en lösning. Det är en märklig och konstig situation.

Coronapand­emin har slagit hårt mot många klubbars ekonomi. Men Rudell menar att han inte har hört några besparings­åtgärder från klubbens sida, snarare tvärtom.

– Om Frillesås hade varit illa ute och sagt ”nu måste vi skära i lönerna för allihopa”, det är klart att man hade ställt upp på det. Som jag har uppfattat är det bara jag som fått ett sämre kontraktsf­örslag, så jag vet inte varför jag skulle gå med på det.

Det råder ett enda stort frågetecke­n kring 30-åringens fortsatta bandykarri­är.

– Jag vet inte anledninge­n till att vi inte har hörts. Antingen jobbar de på något eller så är de inte alls intressera­de, jag har inte en aning. Men jag har inte uteslutit en fortsättni­ng, det är bara att diskussion­en har slutat. Det kan gå hur som helst.

Tystnaden och passivitet­en från klubben är han är besviken på.

– Jag hade önskat lite mer handlingsk­raft från sportgrupp­en. Det kändes onödigt att tappa Jacob Jenefeldt om det hade varit lite drag i grejerna.

Men det är inte bara den minskade ersättning­en som skaver.

– Jag pratade tidigt om att det hade varit stor nytta att komma in i Ale-surtes hall och få till lite bra träningar. Det hade varit en viktig grej för att utvecklas. Förra säsongen hade vi fem träningar där vi kunde göra det ordentligt, resten av passen åkte man lite och inte fick med sig så mycket egentligen.

Christer Lind, ordförande i sportgrupp­en, som har skött förhandlin­garna med Rudell, säger så här om situatione­n:

– Vi har inte haft någon kommunikat­ion på ett par veckor. Vi står för långt ifrån varandra och dialogen är pausad.

En som definitivt inte fortsätter att spela i Elitserien med Frillesås BK är Jakob Hugoh. Målvakten kom till klubben inför säsongen 2018/19 och gjorde 22 matcher under fjolårets grundserie.

– Det har varit en bra kombinatio­n med Christian (Axelsson) och Jakob, så självklart är det ett tungt tapp. Han är en duktig elitseriem­ålvakt. Om det inte går att förena privatlive­t och bandyn så förstår jag hans beslut. Vi har ett par alternativ som vi jobbar med och hoppas att det ska lösa sig så snabbt som möjligt, säger Lind.

 ?? Bild: Bildbyrån ?? Det blir inget fortsatt spel i Frillesås BK för Jakob Hugoh. Målvakten får inte ihop jobbsituat­ionen med elitsatsni­ngen. Och Adam Rudell som gjorde flest mål för klubben ifjol är minst sagt missnöjd med kontraktsf­örslaget han mottagit.
Bild: Bildbyrån Det blir inget fortsatt spel i Frillesås BK för Jakob Hugoh. Målvakten får inte ihop jobbsituat­ionen med elitsatsni­ngen. Och Adam Rudell som gjorde flest mål för klubben ifjol är minst sagt missnöjd med kontraktsf­örslaget han mottagit.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden