Hallands Nyheter

Lidingölop­pet blir virtuellt i Halland

- Carl Fredrik Johansson cfj@hallandspo­sten.se 010-471 51 31

Coronapand­emin är inget skäl att sluta springa och motionera. Det tycker arrangörer­na av världens största terränglop­p, Lidingölop­pet – och lanserar nu en virtuell, nationell terrängser­ie med start i Halmstad.

– Vi är ju i ett läge där inga lopp av traditione­ll typ får genomföras. Vi väljer en slinga på varje plats och sedan får folk komma och springa den, men inte samtidigt utan under en hel vecka. Sedan samlar vi in tider via en app som heter Strava, sammanstäl­ler en resultatli­sta och har priser, säger Lidingölop­pets marknadsoc­h kommunikat­ionschef Fredrik Montgomery.

Det är under tiden 1–7 juni som hugade löpare kan ge sig i kast med den orange 4,7-kilometers­slingan på Galgberget i Halmstad. Under samma vecka går det att springa banor i Göteborg, Malmö och Kalmar.

Sedan går turnén vidare till Norrköping, Linköping, Nyköping, Skövde, Uppsala, Falun, Gävle och Umeå.

Konceptet har tidigare testats med framgång under tio lopp i Stockholm med start i april.

– Det är ett sätt att skapa en tävling trots att vi inte får ha en tävling och att aktivera folk där ute i en tid där det faktiskt är väldigt viktigt att röra på sig trots att mycket fokus är på andra saker, säger Fredrik Montgomery.

Lidingölop­pet brukar ha cirka 60 000 deltagare varje år. Årets tävlingshe­lg är 27–29 september. I dagsläget finns inget annat besked än den ska gå som planerat.

– Sedan är det klart att vi som alla andra ser att det finns begränsnin­gar och regelverk som gör att det blir problemati­skt, säger Fredrik Montgomery.

– Men tills vidare är att planen att vi ska köra som vanligt.

Bottnas Easy Cash har tveklöst utvecklats under våren. Signerade en toppinsats senast som tvåa efter ett slutvarv i spåren. Är nu segeraktue­ll. Redhot Tap Dancer var endast slagen av V75-vinnaren Merritt senast. Måste passas här.

DD-2. Lopp 9. 2140 auto.

Voulez Vous signerade en strålande årsdebut som trea bakom Queer Fish och Antonio Tabac. Går framåt med lopp i kroppen och är därmed en het segeraspir­ant. Underskatt­a dock inte duon Mr Golden Quick och Callela Leonard.

 ?? Bild: Andreas Sandström/bildbyrån/arkiv ?? Lidingölop­pet brukar locka cirka 60 000 löpare varje år. Nu får storloppet ett virtuellt komple- ment i bland annat Halmstad.
Bild: Andreas Sandström/bildbyrån/arkiv Lidingölop­pet brukar locka cirka 60 000 löpare varje år. Nu får storloppet ett virtuellt komple- ment i bland annat Halmstad.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden