Hallands Nyheter

Husbilsför­säljningen har exploderat

Varberg: Svenskarna vill semestra på hemmaplan. Och aldrig förr har så många husbilar rullat ut från Vincents husbil och husvagn under en månad. Nu hinner man knappt med att fylla på lagret.

- Stefan Johansson

Det är högsäsong för husbil- och husvagnsfö­rsäljning, men aldrig tidigare har affärerna gått så bra som de gör just nu för Vincents husbil och husvagn AB. Företaget förmedlar försäljnin­g av begagnade husvagnar och husbilar. Försäljnin­gen har ökat med 60 procent årets fem första månader.

– Redan i februari skedde en uppgång och april var crazy. Under maj kommer vi att leverera 70 husbilar. Det är helt otroligt egentligen, säger Vincent Schaffler.

Förra året sålde man 412 fordon totalt under hela året. Målsättnin­gen i år är 500. Det tror Vincent Schaffler inte kommer att bli några problem att nå. Han gissar också att omsättning­en kommer att landa på en kvartsmilj­on kronor. Vilket i så fall skulle vara en ökning med 70 miljoner kronor.

– Vår största utmaning just nu är att få in tillräckli­gt många objekt. Vi hinner knappt annonsera dem som det är nu.

Husbilarna och husvagnarn­a som säljs hos Vincents kommer för det mesta från Västkusten. Men de har även inlett ett samarbete med Mekonomen för att få tillgång till fordon på andra platser. De kan även åka och hämta bilar hemma hos folk.

– De kan lämna nycklarna utanför porten så hämtar vi den och sköter allt digitalt.

Kunderna kommer från hela Sverige. Förut har det handlat mycket om vad Vincent kallar ”older people with active livestyles”. Nu har det blivit alltmer barnfamilj­er.

– Många är förstagång­skunder som aldrig haft husbil eller husvagn tidigare. De vill ha minst fyra

Vår största utmaning just nu är att få in tillräckli­gt många objekt. Vi hinner knappt annonsera dem som det är nu.

Vincent Scaffler

bäddar för att kunna ha barnen med. Barnfamilj­erna vill gärna ha en social del också där de kan sitta och äta tillsamman­s och sedan kan barnen gå till sin egen del.

Det har varit högt tryck på de 25 anställda under pandemins första månader. Vincent Schaffler är stolt över att de lyckats leverera trots den höga efterfråga­n. Och det utan att ge vika på de höga kvalitetsk­rav som det satt upp. Nu är förstärkni­ng på ingång i och med att fyra nyanställn­ingar gjorts.

– Jag tror att det ska räcka. Men det vet man aldrig. Den här pandemin kommer göra att nya generation­er får upp ögonen för husvagnar och husbilar. Jag tror att det här kommer vara bra för vår bransch även långsiktig­t.

 ?? Bild: Annika Karlbom ?? Vincent Schaffler är vd och ägare till Vincents husbil och husvagn. Den ökade efterfråga­n har lett till flera nyanställn­ingar på företaget.
Bild: Annika Karlbom Vincent Schaffler är vd och ägare till Vincents husbil och husvagn. Den ökade efterfråga­n har lett till flera nyanställn­ingar på företaget.
 ?? Bild: Annika Karlbom ?? Vincent Schaffler har drivit sitt företag i 20 år. Men de första 14 åren var det motorcykla­r som stod i fokus. Det var ett tufft beslut att sluta med motorcykel­försäljnin­gen. Men Vincent var övertygad om att framtiden fanns i husbilarna.
Bild: Annika Karlbom Vincent Schaffler har drivit sitt företag i 20 år. Men de första 14 åren var det motorcykla­r som stod i fokus. Det var ett tufft beslut att sluta med motorcykel­försäljnin­gen. Men Vincent var övertygad om att framtiden fanns i husbilarna.
 ??  ?? Mellan 10 och 15 nya objekt i veckan kommer in till Gunnestorp­svägen på Varberg nord där företaget har sin bas. En husbil kostar oftast mellan 300 000 och 700 000 kronor. Men det kan bli mer.
Mellan 10 och 15 nya objekt i veckan kommer in till Gunnestorp­svägen på Varberg nord där företaget har sin bas. En husbil kostar oftast mellan 300 000 och 700 000 kronor. Men det kan bli mer.
 ??  ?? Husvagnar har fått ett uppsving de senaste åren. En begagnad husvagn kostar mellan 150 000 och 300 000 kronor. Ett billigare alternativ till husbilen. I denna variant finns 8 sängplatse­r.
Husvagnar har fått ett uppsving de senaste åren. En begagnad husvagn kostar mellan 150 000 och 300 000 kronor. Ett billigare alternativ till husbilen. I denna variant finns 8 sängplatse­r.
 ??  ?? Toalett och dusch finns i många av modellerna.
Toalett och dusch finns i många av modellerna.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden