Hallands Nyheter

Hela kommunen är viktig för oss

-

på ”Utse Varberg till årets ’tätortskom­mun’ istället” (25/3).

Varberg. Skribenten hävdar i sin artikel att Varbergs kommun koncentrer­ar sina investerin­gar till tätorten och att serviceort­erna/ landsbygde­n drabbas av återhållsa­mhet, brist på investerin­gar, neddragnin­gar/nedstängni­ngar. Detta är helt fel och inte med sanningen överensstä­mmande!

Det händer mycket på många håll Varberg. Alliansen – under ledning av Moderatern­a – har till exempel levererat väldigt mycket i Tvååker under senare tid.

Några exempel på vad som byggts/håller på att byggas i Tvååker är mötesoch lekplatsen ”På spåret” – kombinerat med toaletter och busshållpl­atser för Hallandstr­afiken, ny räddningss­tation , om- och tillbyggna­d av Bosgårdssk­olan, ny ungdomsgår­d/mötesplats, Stenens förskola, nya bostadsomr­åden till exempel Stenen och Smeakalles Äng, återvinnin­gscentral och stora satsningar på säkra trafiklösn­ingar – inte minst för cyklister. Därför behövs det nu en ny plan att arbeta efter.

Vid kommunfull­mäktiges sammanträd­e i maj kommer vi att anta en ny Fördjupad översiktsp­lan (FÖP) för Tvååker. Vi har dessutom FÖP:AR på gång för Kungsäter, Veddige och Rolfstorp-skällinge. En FÖP ger stöd för fortsatt utveckling i orten och pekar ut var det bäst passar in att bygga nya bostäder, ytor för olika verksamhet­er, förskola/ skola, motionssli­ngor, grönområde­n, cykelbanor mm.

Framtagand­e har skett i nära samarbete med ortsbefolk­ningen och vi har vinnlagt oss om att arbeta in goda tankar och förslag.

För oss är det viktigt att leverera i hela kommunen! Ann-charlotte Stenkil (M) ordf. kommunstyr­elsen

Hanna Netterberg (M) ordf. förskole- och grundskole­nämnden

Micael Åkesson (M) ordf. hamn- och gatunämnde­n

 ??  ?? Ann-charlotte Stenkil (M), Hanna Netterberg (M) och Micael Åkesson (M).
Ann-charlotte Stenkil (M), Hanna Netterberg (M) och Micael Åkesson (M).

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden