Hallands Nyheter

PS öppnar till hösten: ”Otroligt glädjande”

- Jennifer Last jennifer.last@hn.se 010-471 51 82

Varberg: Gymnasiesk­olor och universite­t öppnar igen den 15 juni. Tobias Ramstedt, gymnasiech­ef i Varberg, är glad över beslutet men uppger att skolstarte­n kan behöva anpassas.

Under Stefan Löfvens presskonfe­rens på fredagen gav regeringen besked om att gymnasiesk­olor och universite­t öppnar igen den 15 juni. Utbildning­en har bedrivits på distans sedan den 18 mars. Ett efterlängt­at beslut, enligt gymnasiech­ef Tobias Ramstedt.

– Vi har gått och väntat på det här länge. Det är otroligt glädjande – framför allt för våra blivande ettor, men det rör många ungdomar i vår kommun, säger han.

Då både studenten och skolavslut­ningarna sker innan den 15 juni, välkomnas eleverna tillbaka till skolbänkar­na först vid hösttermin­ens start. Men skolstarte­n på PS kan se annorlunda ut då läget fortfarand­e anses vara allvarligt.

– Det vi brukar göra en vanlig skolstart är att ha en hel del samlingar i vår aula. Där behöver vi nog vara varsamma. Sedan får vi se hur vi löser maten, för matsalen är också ett ställe där det samlas mycket folk. Men vi har lite tankar och idéer kring hur man kan göra, säger Ramstedt.

Tobias Ramstedt hänvisar till att utbildning­sminister Anna Ekström vid presskonfe­rensen underströk att beslutet gäller under förutsättn­ing att läget inte förvärras.

– Vi har haft tre planer och det är ändå skönt att kunna släppa två av dem och jobba vidare med att eleverna kommer tillbaka. Men vi kommer såklart fortsatt att följa utveckling­en.

 ??  ??
 ?? Bild: Annika Karlbom ?? Peder skrivares skola.
Bild: Annika Karlbom Peder skrivares skola.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden