Hallands Nyheter

Både bra och dåligt att färre parkerar fel

- Mårten Samuelson marten.samuelson@hn.se 010-471 52 74

Falkenberg: Från årsskiftet är det dyrare att parkera fel i Falkenberg. Något som gett både positiv och negativ effekt.

Det positiva är att färre parkerar fel hittills i år (januari-april). 590 anmärkning­ar jämfört med 819 under motsvarand­e period i fjol.

– Svårt att säga om det beror på att vi höjde böterna eller om det är färre bilar i cirkulatio­n på grund av coronan. Jag hoppas att det är för att vi valde att höja böterna och att det har haft effekt. Det kan vara en beteendefö­rändring att man är mer noggrann med hur man parkerar nu, kommentera­r kultur-, fritids och tekniknämn­dens ordförande Georgia Ferris (KD).

För nämnden är det negativa att man sett en minskad intäkt på p-böter. Enligt budget ger det ett underskott på 450 000 kronor för januari-april.

– En del folk ifrågasatt­e lite cyniskt om vi gjorde detta bara för att täcka upp hål i budgeten. Men det bästa vore om vi inte tjänar några pengar alls då det betyder att folk parkerar rätt. Felparkeri­ng är dels en trafikfara och dels skapar det

En del folk ifrågasatt­e lite cyniskt om vi gjorde detta bara för att täcka upp hål i budgeten.

georgia Ferris (Kd)

stor irritation. Effekten är positiv även om den är negativ i kronor och ören.

Om coronasmit­tan påverkat antalet felparkera­re är alltså något osäkert. Men helt klart har nämnden börjat märka effekter av pandemin i ekonomin. Antalet besökare till Klitterbad­et har minskat kraftigt.

HN har tidigare berättat att badet i vecka 11 hade 3 700 besök (jämfört med 6200 förra året). Motsvarand­e siffror för vecka 17 visar på en minskning från 4200 förra året till 1600 besök samma period i år.

– Då har vi kunnat förutspå att fram till augusti tappar vi 2,1 miljoner i form av intäkter bara på Klitterbad­et. Så vi får verkligen hoppas att det här tar slut snart, konstatera­r Georgia Ferris.

 ?? Bild: Håkan Johansson ?? georgia Ferris kan glädja sig åt laglydigar­e bilister men får samtidigt minskade intäkter till nämnden.
Bild: Håkan Johansson georgia Ferris kan glädja sig åt laglydigar­e bilister men får samtidigt minskade intäkter till nämnden.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden