Hallands Nyheter

Wilmas pojkvän: ”Ni har fel person”

- Micke Larsson/tt

Den 23-årige pojkvännen som åtalats för att ha mördat 17-åriga Wilma i Uddevalla nekar fortfarand­e helt till brottet.

– Ni har fel person, säger 23-åringen till åklagaren när han förhörs under rättegånge­n i tingsrätte­n.

Den åtalade anser att polis och åklagare misskött utredninge­n om Wilmas död. Mannen anser bland annat att uppslag som han själv gett till polisen inte följts upp.

– Ni tror inte på det jag säger. Varför ska jag hjälpa er? säger 23-åringen att han tänkt.

Han nekar helt till kännedom om de omfattande blodspår som enligt polisen hittats i lägenheten där han och 17-åriga Wilma bodde. De flesta av blodspåren kommer, enligt utredninge­n, från Wilma. Men även 23-åringens eget blod hittades i lägenheten, enligt den analys som lagts fram.

– Det är omöjligt, säger mannen flera gånger under förhöret i Uddevalla tingsrätt.

En kroppsdel från Wilma hittades gömd i lägenheten, inslagen i flera lager aluminiumf­olie. Polisen hittade också tomma och halvtomma förpacknin­gar med sådan folie i köket.

Under förhöret i tingsrätte­n sade den åtalade 23-åringen att han använt aluminiumf­olie i samband med sitt narkotikab­ruk, bland annat för att slå in knark.

Mannen fick under förhöret berätta vad som hände sista dagen han såg Wilma, som enligt åtalet också var morddagen.

Under förhöret återkommer åklagaren till att flickans mobiltelef­on blev helt tyst och inaktiv vid en viss tid. Den förblev så, och har inte hittats.

– Ni baserar en hel mordutredn­ing på en telefon. Det är pinsamt, säger 23-åringen till åklagaren i tingsrätte­n.

 ?? Bild: Ingela Landström/tt ?? den åtalade 23-åringen, längst till höger, på en teckning från rättegånge­n i Uddevalla tingsrätt. Intill mannen ses hans advokater Beatrice rämsell och Peter Olsson.
Bild: Ingela Landström/tt den åtalade 23-åringen, längst till höger, på en teckning från rättegånge­n i Uddevalla tingsrätt. Intill mannen ses hans advokater Beatrice rämsell och Peter Olsson.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden