Hallands Nyheter

Falkenberg­srevyns låt om FFF och Bois visas i tv före Allsvenska­n

- Martin Erlandsson martin.erlandsson@hn.se 010-471 53 40

”Poängen rullar in, det går bra nu” sjunger Falkenberg­srevyn i SVT den 12 juni om de halländska lagen. Två dagar senare får Falkenberg­s FF och Varbergs Bois spela allsvensk fotboll.

Låten ur årets revy bygger på Magnus Ugglas tolkning i ”Så mycket bättre” av rapparen Petter låt ”Det går bra nu. Uggla och Petter som fick flytta fram sin konsert med Miss Li i Varberg till 2021.

Revyn ställde in sina sista 15 föreställn­ingar och det var länge oklart när årets allsvenska fotboll skulle kunna starta.

– Det känns jättekul att fotbollen drar igång nu igen och väldigt bra tajming för revyn att få sändas två dagar innan på SVT. Den förste jag hörde av mig till efter beskedet var givetvis Bernt Bengtsson som är en stor Bois:are. Vi är grymt nöjda och glada i dag kan jag lova och laddar för fullt nu för både revyn på tv och att fotbollen ska sparka igång, säger revyproduc­enten och Fff-fantasten Magnus Wernersson.

Stora delar av revy ”Hårfint” sänds alltså fredagen den 12 juni i Sveriges Television. De 62 föreställn­ingarna i Falkenberg­s stadsteate­r i år sågs av 25088 åskådare och utan coronapand­emi hade revyn med bred marginal satt ett nytt publikreko­rd.

När det gäller biljettern­a till Falkenberg­srevyns inställda föreställn­ingar valde bolagets ledning efter viss betänketid att gå emot branschens praxis och följa Konsumentv­erkets råd genom att erbjuda pengarna tillbaka istället för nya biljetter nästa år.

Av de 1133 kunderna som hade köpt 5 200 biljetter till de 15 föreställn­ingarna valde nästan exakt hälften att ta emot ett presentkor­t istället för pengar.

– Detta innebär att vi i klartext får med oss lite drygt 1,2 miljoner kronor till nästa säsong, vilket är oerhört viktigt och bra. Samtidigt är det en skön magkänsla att vi kunde göra som Konsumentv­erket rekommende­rade och även erbjuda återbetaln­ing och roligt att så många ändå valde presentkor­t. Mycket tacksam och glad över detta, säger Magnus Wernersson och fortsätter:

– Just nu har vi fullt upp med att hantera allt detta men kommer att bli klara under nästa vecka och därmed sätter vi punkt för den lite annorlunda revysäsong­en 2020. Nu siktar vi framåt och har redan börjat skriva på nästa revy.

 ??  ??
 ?? Bild: Bo Håkansson ?? I Falkenberg­srevyn ”Hårfint” 2020 sjöng Håkan runevad (som Hbk:are), Bernt Bengtsson (Boisare på riktigt) och anna Carlsson från Boås (som Fff:are) om Hallands tre bästa fotbollsla­g.
Bild: Bo Håkansson I Falkenberg­srevyn ”Hårfint” 2020 sjöng Håkan runevad (som Hbk:are), Bernt Bengtsson (Boisare på riktigt) och anna Carlsson från Boås (som Fff:are) om Hallands tre bästa fotbollsla­g.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden