Hallands Nyheter

Skön känsla i Varbergs Bois och i Falkenberg­s FF

Äntligen kan spelare och ledare i Falkenberg­s FF och Varbergs Bois se fram emot seriepremi­ären. Men det blir två match-ringrostig­a lag som inte får spela träningsma­tcher.

-

Ett glädjande besked. Så kan man sammanfatt­a känslorna i både Falkenberg­s FF och Varbergs Bois.

Lagens tre första matcher är klara. Falkenberg­s FF möter Häcken (h), Mjällby (b) och Kalmar (h). Varberg möter Helsingbor­g (b), Göteborg (h) och Malmö (b).

– Äntligen. Vi har bara gått och väntat på det här. Nu har vi ett datum att jobba mot. Det känns väldigt skönt, säger Fff-spelaren

Tobias Karlsson som följde fredagsmor­gonens presskonfe­rens.

Hasse Eklund, Falkenberg­s tränare, följde inte presskonfe­rensen.

– Det hade jag inte möjlighet till men jag fick beskedet. Jag har varit ganska pessimisti­sk den senaste månaden och inte vågat ta ut något så det här känns skönt. Positivt att vi kan starta upp. Det är ett förnuftigt och bra besked. Beslutet säger också att man tar pandemin på allvar.

Joakim Persson, tränare i Varbergs Bois:

– Det var väl ett ganska väntat beslut och det är det här datumet vi har jobbat på. Så, det är skönt att vi kan jobba vidare med våra förberedel­ser, säger Persson.

Varbergs Bois kommer spela den historiska allsvenska debuten inför tomma läktare. Men Joakim Persson deppar inte ihop för det - tvärt om.

– Det blir ju väldigt annorlunda för väldigt många lag, men vi är ju ett av de lag som är vana att spela inför lite folk. Så, vi är nog bäst förberedda i hela allsvenska­n.

Är det något ni kan dra nytta av?

– Ja, det är ju så vi ser det. Sedan om det blir så, är ju en annan sak.

Hasse Eklund håller med om publiken:

– Klart det kan vara till vår fördel men det är svårt att spekulera i. Det blir inte samma tryck på läktaren varken för oss eller för motståndar­na. Vår fans är värdefulla och vi vill dela vår fotboll med dem, säger han. Tobias Karlsson håller med.

– Jag har ju sett många matcher från den tyska ligan och det har varit en speciell upplevelse. Det är trist när man hör allt från planen och det tar också bort en del i intensitet. Men domarna kanske inte blir lika påverkade och det kan vara till vår fördel.

Bois-spelaren Joakim Lindner säger:

– Självklart är det tråkigt att alla som stöttat oss hela vägen i Superettan inte får följa oss i Allsvenska­n. Men samtidigt är det lika för alla och det finns inte mycket man kan göra.

Träningarn­a blir nu ännu viktigare:

– Intensitet­en kommer säkert att stegras, spelarna lägger in en växel till. Vi har spelat rätt mycket matcher på träningen och nu kommer vi att försöka toppa formen. Men än

 ??  ?? Det blir äntligen spel i Allsvenska­n för Varbergs Bois och Falkenberg­s FF.
Det blir äntligen spel i Allsvenska­n för Varbergs Bois och Falkenberg­s FF.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden