Hallands Nyheter

Klart för spel i Halland – men några lag får besked nästa vecka

- Mattias Nilsson mattias.nilsson@hn.se 010-471 53 15

De lokala serierna i Halland drar igång 14 juni men Tvååkers IF får besked först nästa vecka. – Fotbollen är igång igen. Sen får vi se efter sommaren, då hoppas vi kunna titta på fotbollen också, utan att fundera på var man får stå, säger Mikael Hansson, ordförande i HFF:S tävlingsko­mitté.

Beskedet har många väntat på och för Hallands del så blir det seriestart 14 juni för division 4 och nedåt.

– Vi har fått samtal hela dagen. Några ville att vi skulle vänta tills augusti, men den klart övervägand­e delen ville ha igång fotbollen så fort som möjligt, säger Mikael Hansson.

Nu blir det tre omgångar, sen sommaruppe­håll för att sedan starta upp i vecka 32 och 33 igen.

Hur kommer ni hantera 50 personers-regeln?

– Det är varje arrangörs ansvar att se till så det följs. Man får sätta upp skyltar. Det har fungerat utmärkt i P18 och F16. Skulle det var föreningar som missbrukar det så behöver det inte gå många minuter i de matcherna innan vi vet om det. Vi förutsätte­r att ingen fuskar - för då straffar man hela fotbollen.

Informatio­n angående div. 1-2 damer samt div. 1-3 herrar kommer i nästa vecka. Då får lag som Tvååkers IF, Böljan Falkenberg samt Vinberg, Ullared, Varbergs Gif och Stafsinge besked.

– Vi hade en bokad träningsma­tch mot Ullared i morgon. Men den verkar behöva ställas in, säger Ulf Persson i Tvååkers IF.

Jimmy Fors, Marknad- och Kommunikat­ionschef på ettanfotbo­ll berättar att de signaler han fått är att reserestri­ktionerna kommer att förändras i nästa vecka:

– Det skulle underlätta för oss. Vi diskuterar också om vi är en del av den profession­ella fotbollen. Många är så kallade semiproffs.

 ??  ?? Vidar Rydell i Galtabäcks dress.
Vidar Rydell i Galtabäcks dress.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden