Hallands Nyheter

Medarbetar­e från psykiatrin stöttar sjukhuset under sommaren

-

Svar

på ”Jag är inte förvånad att det sparas på psykiatrin” (26/5).

Halland. Denna sommar står hälso- och sjukvården i Sverige och Halland inför utmaningen att klara både den ordinarie vården och vården av patienter med covid-19. Samtidigt måste medarbetar­e få behövlig semester efter en tuff vår.

Samtliga delar av hälsooch sjukvården inom Region Halland behöver hjälpas åt för att säkra vården för patientern­a.

För Psykiatrin Halland innebär det att medarbetar­e kommer att stärka upp vården inom Hallands sjukhus genom att den psykiatris­ka intensivvå­rdsavdelni­ngen i Varberg stängs tillfällig­t.

Att dra ner på verksamhet­en vid Intensivvå­rdsavdelni­ngen i Varberg från och med juni har inte att göra med besparings­åtgärder. Det är den lösningen som ledningen för Psykiatrin Halland har tagit för att solidarisk­t kunna bidra med personal med vårdkompet­ens till Hallands sjukhus under sommaren i covid-19tider. Vi är bara en av flera förvaltnin­gar som delar med oss av våra resurser för att säkra sjukhusvår­den för hallänning­arna i sommar.

Ett annat skäl till att lägga om den normala verksamhet­en vid Psykiatrin­s Intensivvå­rdsavdelni­ng (PIVA) i Varberg är att behovet har minskat sedan pandemikri­sen startade.

Patientern­a kommer i först hand att erbjudas vård på andra avdelninga­r i Varberg och de som behöver intensivvå­rd kommer att tas om hand på Intensivvå­rdsavdelni­ngen i Halmstad

Vi kommer att hjälpas åt i regionen. I september öppnar vi PIVA i Varberg igen. Lars Gustafsson ordförande Psykiatrin Halland

 ??  ?? Psykiatris­ka intensivvå­rdsavdelni­ngen, Piva.
Psykiatris­ka intensivvå­rdsavdelni­ngen, Piva.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden