Hallands Nyheter

Våldtäktsm­isstänkte chefen kvar i häkte

- Robert Lundberg robert.lundberg@hn.se

Varberg: På torsdagen avslutades rättegånge­n mot den chef vid Varbergs kommun som suttit häktad misstänkt för våldtäkt. Åklagaren yrkade på två års fängelse.

Varberg: I dag avslutades rättegånge­n mot den chef vid Varbergs kommun som är misstänkt för våldtäkt. Dom meddelas nästa vecka och fram tills dess ska den misstänkte vara fortsatt frihetsber­övad.

Hallands Nyheter har tidigare skrivit om att en chef vid Varbergs kommun suttit häktad för våldtäkt i Göteborg. I dag avslutades rättegånge­n vid Göteborgs tingsrätt. Åklagaren som har hanterat fallet är Thomas Willén vid åklagarmyn­digheten i Göteborg.

– I min plädering yrkade jag på att den misstänkte skulle dömas för våldtäkt av normalgrad­en till fängelse i två år, säger han.

Domen faller först på torsdag nästa vecka men tingsrätte­n beslutade att kvarhålla den misstänkte fram tills dess.

– Nu har vi inte sett domen än men att tingsrätte­n beslutade att kvarhålla den misstänkte i häktet är enligt mig en indikation på att de valt att gå på vår linje, säger Tomas Willén.

Den misstänkte­s advokat Ersin Aziman säger att han är besviken över att hans klient blev kvarhållen i häkte fram tills domen faller.

– Min klient har helt förnekat de anklagelse­r som riktats mot hen. I vår mening finns det ingen bevisning mer än vad offret har berättat och att det handlar om ord mot ord, säger han.

Han säger också att de vill invänta tingsrätte­ns dom och läsa igenom den innan de beslutar sig för hur de ska gå vidare. Han håller dock med åklagaren om att beslutet, att kvarhålla hans klient i häkte, är en indikation på att det kommer bli en fällande dom.

– Om min klient fälls ser jag det som högst troligt att vi kommer överklaga, säger Ersin Aziman.

 ??  ?? Nästa vecka faller domen vid Göteborgs tingsrätt.
Nästa vecka faller domen vid Göteborgs tingsrätt.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden