Hallands Nyheter

Rekordmång­a vill studera på yrkeshögsk­olan

- Richard Lagerström richard.lagerstrom@hn.se

Varberg: Som en följd av coronapand­emin och den osäkra ekonomiska situatione­n har fler än vanligt sökt sig till högskolorn­a. På Campus i Varberg har man nu lyckats fylla nästan alla platser på sina utbildning­ar när man skickat ut det sista antagnings­beskedet.

– Ett vanligt år så brukar vi ha några tomma platser på våra utbildning­ar. Men i år har det varit ett väldigt söktryck och vissa platser som vi kämpat för att fylla andra år har blivit väldigt populära nu, säger Emma Tisell, enhetschef och rektor vid yrkeshögsk­olan.

Sammanlagt har Campus elva yrkeshögsk­oleutbildn­ingar och tio av dessa har man helt fyllt. Sammanlagt blir det över 200 studenter. Den enda utbildning­en man inte fyllt är logistiker­utbildning­en som många söker men få kommer in på.

– Många sökande i år är yngre än vanligt. Det kan vara för att de inte kan ta ett sabbatsår efter gymnasiet och resa runt på grund av coronapand­emin, säger Emma Tisell.

Vissa utbildning­ar har i år blivit mer populära än vanligt.

– Mjukvaruut­vecklare och järnvägspr­ojektör har varit mer populära och det är roligt för det är sådana utbildning­ar som marknaden skriker efter, säger Emma Tisell.

Men Emma Tisell vill inte ta ut något i förskott och poängterar att även om studenter tackat ja på det slutgiltig­a beskedet så kan de ändå hoppa av senare.

– Men försiktigt hoppfulla kan man säga att vi är. Folk som studerar klarar sig bättre i arbetslive­t så det är fint att man gör ett smart val, säger Emma Tisell.

 ?? Bild: Rebecka Kvint ??
Bild: Rebecka Kvint

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden