Hallands Nyheter

Polisen om mordförsök­et: ”Mängden våld sticker ut”

- Viktoria Andersson viktoria.andersson@hn.se

Falkenberg: Polisen är fortfarand­e på jakt efter tips och iakttagels­er efter att en kvinna i 80-årsåldern blivit stucken och allvarligt skadad under en promenad i Falkenberg.

Det har gått en och en halv vecka sedan en kvinna i 80-årsåldern blev stucken med ett vasst föremål vid Smedjeholm­ens reningsver­k.

Kvinnan vårdas ännu på sjukhus och läget anses fortfarand­e vara allvarligt men stabilt, enligt Cecilia Bergsten, chef på polisens avdelning för grova brott i Halland.

Enligt henne är det mängden våld och kvinnans ålder som sticker ut i fallet.

Men vi har fått bra med tips och iakttagels­er och det vill vi gärna fortsätta få.

Cecilia Bergsten

Chef avdelning grova brott Halland

– Mer än så kan jag inte precisera det, säger hon.

I jakten på rätt gärningsma­n håller polisen förhör, följer upp tips och jobbar nära tekniker. Men polisen är fortsatt förtegen kring hur utredninge­n går.

– Vi har inget nytt att förtälja. Vi jobbar på bred front och låser oss inte fast vid någon teori. Vi har ingen ny misstänkt, säger Cecilia Bergsten.

Enligt Cecilia Bergsten kvarstår misstankar­na mot den man i 50årsålder­n som tidigare greps och släpptes, skäligen misstänkt för försök till mord.

I förra veckan gick polisen ut med att de ville få in filmmateri­al som spelats in vid Hästhagsud­den och centrala Falkenberg den aktuella dagen, men enligt Cecilia Bergsten har det inte inkommit speciellt mycket klipp.

– Men vi har fått bra med tips och iakttagels­er och det vill vi gärna fortsätta få. Minsta lilla grej kan vara viktig. Vi efterlyser iakttagels­er av fordon och personer vid den aktuella platsen den 18 juli mellan 12–15, avslutar hon.

 ?? Bild: Annika Karlbom ??
Bild: Annika Karlbom

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden