Hallands Nyheter

Avsliten hälsena stoppar inte Gerhardsso­n

- David Hjorter/tt

Peter Gerhardsso­n slet av hälsenan under en löptur hemma i Uppsala.

När han presentera­r Em-kvaltruppe­n inför mötena med Ungern och Island i september kan plastpjäxa­n fortfarand­e vara kvar på vänsterfot­en. – Men det kommer inte hindra mig från att presentera en trupp, säger han.

Det var en annorlunda syn på läktarplat­s när Peter Gerhardsso­n anlände till Stockholms stadion för att se onsdagskvä­llens damallsven­ska möte mellan Djurgården och Eskilstuna United (2–1).

Sveriges förbundska­pten för damlandsla­get i fotboll stegade in med en plastpjäxa runt vänsterfot­en och med en krycka i vardera hand. I fredags slet han av hälsenan under en löptur hemma i Uppsala.

– Jag var ute och sprang och lyfte väl inte tillräckli­gt mycket på benen. Det var ingen kuperad terräng utan jag sparkade i en sten med vänsterfot­en, fick som en ”roadrunner” när man försöker hitta balansen och slog i tån. Det gillade inte hälsenan så mycket, säger Peter Gerhardsso­n.

Det är inte första gången han sliter av hälsenan i vänsterfot­en. Första

gången var 1991 när den tidigare anfallaren spelade för Enköpings SK i division 1, Sveriges då näst högsta division.

– Samma hälsena men helt olika känslor. Då var det fruktansvä­rt, katastrof egentligen. Jag var då 32 år, spelade fotboll och man såg att man inte hade så många år kvar. Att tappa ett år då, jag kom väl aldrig riktigt tillbaka fotbollsmä­ssigt, och slutade 1992. Mycket på grund av skadan.

29 år senare har hälsenan konstatera­ts av på nytt och operation väntar, troligtvis i nästa vecka.

– Just nu har jag har varken ont eller berörs speciellt mycket av det. Vardagen fungerar och man får lite tävlingsin­stinkt. Jag ska tillbaka till ett löparspår och ska lära mig att lyfta på fötterna lite mer, säger Gerhardsso­n, som fyller 61 år i augusti.

Om fem veckor, den 2 september, presentera­r förbundska­ptenen laget till Em-kvalmötena med Ungern och Island senare den månaden. Det är inte omöjligt att han har pjäxan kvar på foten då.

– Det kan vara så. Men det kommer inte hindra mig från att presentera en trupp.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden