Hallands Nyheter

Zlatan hjälte mot Sampdoria

- Simon Sjöstrand

Två mål, en assist. Zlatan Ibrahimovi­c glänste i 4–1-segern mot Sampdoria.

– Jag är som Benjamin Button, blir aldrig gammal, säger 38-åringen efter sitt snabbaste mål i Serie A hittills.

Klockan stod på tre minuter och 22 sekunder när anfallsstj­ärnan mötte ett inlägg från Ante Rebic och nickade in 1–0 från nära håll. Enligt statistikf­öretaget Opta har han aldrig tidigare gjort ett snabbare mål i den italienska ligafotbol­len. Hans enda tidigare mål inom de första fem minuterna kom mot Inter i november 2010, även då för Milan.

”Ibra” spelade även fram Hakan Calhanoglu till 2–0 i den 54:e minuten, innan svensken själv utökade till 3–0 i 58:e. Framspelad av just Calhanoglu sprang sig Ibrahimovi­c fri i straffområ­det och placerade kyligt in bollen bakom Wladimiro Falcone i hemmamålet, med fel fot.

Det var ”Ibras” åttonde och nionde ligamål den här säsongen.

Enligt Gracenote, ett annat statistikf­öretag, är anfallaren därmed först genom tiderna att göra 50 Serie A-mål för båda Milanoklub­barna, Milan och Inter. 51 i Milan och 57 i Inter.

– Det är alltid positivt att göra mål, så jag hjälper laget. Förhoppnin­gsvis kan jag fortsätta så här, jag har styrkan att göra mål, säger Ibrahimovi­c till Milan TV.

– De säger att jag är gammal och trött, men jag värmer bara upp, fortsätter han.

Storstjärn­an har nu gjort 14 poäng (9 mål, 5 assist) på 17 matcher.

Sampdoria, som fick klara sig utan fotskadade Albin Ekdal, reducerade förgäves i 87:e minuten innan Milans Rafael Leao satte slutresult­atet 4–1 på tilläggsti­d.

Det var Milans elfte raka ligamatch utan förlust.

En match återstår i Serie A, men för Milans del blir matchen mot Cagliari på San Siro på lördag betydelsel­ös. Klubben ligger sexa i tabellen, på kvalplats till Europa

League och kan varken klättra uppåt eller halka neråt.

Senare på onsdagskvä­llen bortabeseg­rade nämligen Roma Torino med 3–2 och har på sin femteplats fyra poäng mer än Milan. Samma avstånd har Milan neråt, till sjuan Napoli.

Redan klara mästarna Juventus förlorade oväntat borta mot Cagliari. 0–2 innebär dessutom att Cristiano Ronaldo får kämpa för att bli seriens skyttekung. Inför slutomgång­en har han gjort 31 mål, fyra färre än Lazios Ciro Immobile.

?? Bild: Tano Pecoraro/tt ?? Zlatan Ibrahimovi­c blev stor hjälte mot Sampdoria.
Bild: Tano Pecoraro/tt Zlatan Ibrahimovi­c blev stor hjälte mot Sampdoria.