Hallands Nyheter

Operasånga­ren uppmanar: ”Bryt mot reglerna”

-

Operasånga­ren Andrea Bocelli är arg på hur den italienska regeringen har hanterat coronapand­emin. På ett möte i den italienska senaten sa han att nedstängni­ngen av landet i våras var överdriven och erkände att han själv brutit mot karantänsr­eglerna, rapportera­r BBC.

61-årige Bocelli förklarade att han lämnade sitt hus under karantänen eftersom han tyckte att det var ohälsosamt för någon i hans ålder att bara vara hemma: ”Jag har nått en viss ålder och jag behöver sol och D-vitamin”, sade han bland annat.

Han uppmanade också italienarn­a att inte följa alla restriktio­ner: ”Låt oss strunta i den här regeln. Låt oss läsa böcker, förflytta oss, lära känna varandra, prata, föra dialog”.

Det var under ett möte i den italienska senaten som Andrea Bocelli tog ton. På mötet deltog opposition­spolitiker, bland andra högerpopul­istpartiet Legas ledare och tidigare inrikesmin­istern Matteo Salvini.

Den världskänd­e tenorens tal kom lite som en överraskni­ng eftersom han har setts som en enande kraft under nedstängni­ngen. I påskas gjorde han ett hyllat, livesänt soloframtr­ädande, utan publik i katedralen Duomo di Milano. Konserten kallades ”Music for hope”.

Nu väcker hans uttalande kritik i Italien, inte minst i sociala medier, bland infektions­läkare och andra experter, kändisar och allmänhete­n.

 ?? Bild: Tt/arkiv ?? I påskas gjorde Andrea Bocelli ett hyllat, livesänt, framträdan­de utan publik i en katedral i Milano. Nu kritiserar han landets nationella nedstängni­ng under våren.
Bild: Tt/arkiv I påskas gjorde Andrea Bocelli ett hyllat, livesänt, framträdan­de utan publik i en katedral i Milano. Nu kritiserar han landets nationella nedstängni­ng under våren.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden