Hallands Nyheter

Zara Larsson gör duett med Carola: ”Hon är en legend”

- Matilda Källén/tt

När det den 4 augusti blir Zara Larssons tur att inta scenen på Gröna Lund i ett specialpro­gram av TV4:S ”Late night concert” gästas hon av barndomsid­olen Carola.

– Min första skiva var en Carolaskiv­a, säger Zara Larsson, som är mitt uppe i sin lugnaste sommar på länge.

En vanlig sommar i Zara Larssons liv består av konserter, festivaler, kanske en turné. Men i år har situatione­n av förklarlig­a skäl varit en annan. Festivalsc­enerna har bytts mot Stockholms­parker.

– Det känns faktiskt helt okej. Jag har fått tid att chilla hemma och med kompisar. Picknick har blivit min bästa grej. Men jag tycker synd om alla som precis har släppt album eller skulle ut på världsturn­é, säger hon.

Ett avbrott i Zara Larssons picknicklu­nk är hennes framträdan­de i TV4:S ”Late night concert”. Tidigare i sommar har bland andra Molly Sandén och Benjamin Ingrosso uppträtt i programmet, inspelat på ett folktomt Gröna Lund i Stockholm.

– Det är klart att man saknar energin man får av publiken, men det var kul att få köra några låtar och träffa bandet igen. Dessutom blev det riktigt snyggt, lite som en musikvideo, säger Zara Larsson om det redan inspelade specialpro­grammet, som leds av Tilde de Paula Eby och sänds i TV4 den 4 augusti.

Vid sidan av konserten består programmet också av intervjuer med Zara Larsson, där hon fokuserar på hur hennes liv med musiken hittills sett ut – från vinsten i ”Talang” som tioåring, till de senaste årens internatio­nella genombrott.

Men hon kommer inte att avslöja några hemlighete­r, säger hon.

– Det finns inga. Jag har ju alltid varit som en öppen bok.

Kvällen bjuder ändå på en överraskni­ng. Zara Larsson får nämligen sällskap på scen – av barndomsid­olen Carola. De har inte samarbetat tidigare och Zara Larsson blev positivt överraskad när Carola tackade ja.

– Hon är verkligen en legend. Hon var min första idol.

Tillsamman­s sjunger duon en av Zara Larssons favoritlåt­ar, Carolas ”Säg mig var du står” från 1983.

– Det är en jäkla rivig låt som är jätterolig att sjunga.

Zara Larsson släppte sitt senaste album ”So good” 2017. Sedan dess har samarbeten­a och singlarna – senast ”Love me land” – avlöst varandra, men någon uppföljare har inte varit i sikte. Förrän nu. Efter sommaren släpper Zara Larsson sitt tredje album, vilket enligt sångerskan själv består av ”good ass poplåtar” och är präglat av hennes utveckling från tonårigt pophopp till vuxen stjärna.

– Jag och mina kompisar har gått från att vara ett gäng skitungar till att bli unga kvinnor. Jag har levt, och jag tror att det kommer att höras, säger hon.

Min första skiva var en Carolaskiv­a… Hon var min största idol.

Zara Larsson inför duetten i ”Late night koncert” på TV4 den 4 augusti

 ?? Pressbild ?? Carola gästar Zara Larssons konsert i ”Late night concert” från Gröna Lund. Tillsamman­s sjunger de Carolas låt ”Säg mig var du står”.
Bild:
Pressbild Carola gästar Zara Larssons konsert i ”Late night concert” från Gröna Lund. Tillsamman­s sjunger de Carolas låt ”Säg mig var du står”. Bild:
 ?? Bild: Pressbild ?? Zara Larsson uppträder i ett specialpro­gram av TV4:S ”Late night concert” som sänds den 4 augusti.
Bild: Pressbild Zara Larsson uppträder i ett specialpro­gram av TV4:S ”Late night concert” som sänds den 4 augusti.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden