Hallands Nyheter

Knivman döms till vård efter attack mot polis

- Johannes Widergren johannes.widergren@hn.se

Falkenberg: Den 30-årige som i maj gick till attack mot ungdomar och polis i centrala Falkenberg döms nu till rättspsyki­atrisk vård för en rad olika brott.

Den 7 maj gick den nu dömda mannen till angrepp mot polisen på Arvidstorp­svägen i samband med en insats när de var i färd med att omhänderta en dement man. Flera gånger fick poliserna putta undan mannen innan de till slut tog till pepparspre­j. I förhör har 30-åringen sedan sagt att han inte trodde att de var riktiga poliser.

Dagen efter den händelsen blir mannen polisanmäl­d av två yngre män, som sagt att de inte känner honom, efter att ha gett sig på dem med sparkar och slag utanför stadshuset i Falkenberg. Fyra dagar senare gav mannen sig återigen på personer i centrala Falkenberg. Efter att ha hamnat i en konversati­on med en man i en affär gick 30-åringen hem, bytte kläder och kom tillbaka till platsen med en kniv.

”Han svingade kniven mot min mage och högg mot min hals”, har den målsägande berättat i förhör med polisen. Den nu dömda mannen menar att anledninge­n till den attacken var att den andra mannen sagt ”fula ord” om hans religion. Det var efter den händelsen som mannen greps i närheten av polisstati­onen i Falkenberg.

Nu döms mannen i Varbergs tingsrätt för tre fall av misshandel, försök till grov misshandel, olaga hot, förgripels­e mot tjänsteman, ringa narkotikab­rott samt brott mot knivlagen. Påföljden blir rättspsyki­atrisk vård med särskild utskrivnin­gsprövning, enligt domen i Varbergs tingsrätt.

Mannen döms också till att betala sammanlagt 52 000 kronor i skadestånd till fyra olika målsägande.

 ??  ?? Mannen döms för att ha attackerat flera olika män i centrala Falkenberg.
Mannen döms för att ha attackerat flera olika män i centrala Falkenberg.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden