Hallands Nyheter

Tobias Karlsson ger klartecken för spel efter hjärnskakn­ingen

- Mattias Nilsson mattias.nilsson@hn.se

Mitt under insektinva­sionen gav Tobias Karlsson klartecken för spel mot Örebro SK.

– Det var precis i gränslande­t sist mot Norrköping. Nu känns det okej, säger han.

Aldrig har det väl varit sån fart på de supportrar som varje gång följer Falkenberg­s FF:S träningar. Det kliades och revs i skaran. Många försökte söka sig till solen eller blåsten för att komma undan de millimeter­stora smådjuren.

– Rapsbaggar? Nej, det är trips. Jag vet, för vi hade rapsbaggar på ett fält där jag bodde, säger skåningen Kalle Söderström.

Attack lär det bli även på Behrn Arena på lördag. Falkenberg­s FF åker upp till Örebro på matchdagen.

– Vi har gjort det bra med tre mål framåt mot Norrköping, det är imponerand­e. Det ska vi försöka fortsätta med och sen försöka tajta till bakåt.

Calle Johansson fick ett rött kort senast och är avstängd. Då är det tur att Tobias Karlsson, som missat både Blåvitt och IFK Norrköping på grund av hjärnskakn­ing, är tillbaka.

– Det ska bli intressant. ”Bajen” gjorde en match mot dem sist och var aggressiva. Vi har kollat mycket på den matchen, förhoppnin­gsvis spelar det lik och vi kan utnyttja vårt presspel och skapa målchanser mot dem, säger Tobias Karlsson.

Tränaren Hasse Eklund säger så här om ÖSK:

– Det är ett lag som är rätt stabilt och plockar sina poäng. De har ett passningss­pel med kontroll och vill ta yta för yta, men har inte så bråttom fram, men nu har de fått lite kritik för det.

– Hur som helst kommer vi få jobba ganska hårt i försvarssp­elet. De är bollskickl­iga och vill trötta ut motståndar­en med sin strategi. Så det blir mycket en disciplinf­råga att ligga rätt i position och försöka ta bollen på rätt sätt.

På elva försök har Falkenberg bara en trepoängar­e. Samtidigt har man fem kryss också.

Går det att träna på att ”stänga” matcher?

– Nu har vi haft en vecka med lite fler träningar. Annars har det varit tufft då det inte blivit så många träningar mellan matcherna. Det handlar mer om att bli fräsch i kropp och knopp. Man är inte mottaglig för strategier när man just spelat match, säger Hasse Eklund.

– Men man märker att det blir mycket mål i slutet. Spelarna är trötta och när man gör byten tappar man lite i organisati­on. Men vi har tittat på strategier för att stänga matcher. Nu är det slut! säger Eklund bestämt.

– Vissa grejer kan man göra bättre och det har vi pratat om, men annars har vi lagt det åt sidan. Vi vill inte göra en grej av det, säger Tobias Karlsson.

Förutom Calle Johanssons avstängnin­g så klev Lorik Ademi av med skoskav. Han lade två stora ispåsar runt högerfoten. Det var svårt att utkristall­isera en startelva. När det var dags för tvåmålsspe­l matchade Hasse Eklund de yngre mot de äldre. Bristol City-proffset Niclas Eliasson ingick i det yngre gardet.

 ?? Bild: Simon Hastegård/bildbyrån ?? Tobias Karlsson känner sig okej i skallen och är redo för spel mot Örebro.
Bild: Simon Hastegård/bildbyrån Tobias Karlsson känner sig okej i skallen och är redo för spel mot Örebro.
 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden