Hallands Nyheter

Den färgglada damen pryder Oliwers bringa

Ett ormhuvud ovanför handleden. En sol, en tiger, en fjäril och en tjej i pastellfär­g. När Oliwer Olsson gaddat sig har han förmodlige­n krävt mängdrabat­t.

- Mattias Nilsson mattias.nilsson@hn.se

Innebandys­pelaren Oliwer Olsson i Warberg IC gillar tatueringa­r och det har hunnit bli några genom åren. Mest har de placerats på överkroppe­n.

– Jag har 14–15 stycken, så det är ganska många, säger han.

Just ormhuvudet kom till för två år sedan.

– Varför vet jag inte. Det hade ingen speciell betydelse. Jag tyckte bara den var cool, säger Oliwer Olsson.

Han har även det klassiska, sitt födelseårt­al (1997) intatuerat på revbenen, samt sin brorsas födelsenum­mer i romerska siffror på en armen.

– Den gjorde ondast? Det är en tjej jag har mitt på revbenen som sträcker sig från höften till armhålan. Den är störst och gjorde ont, men den är också bland de snyggare jag har, tycker Oliwer.

– Det var en konstnär i Falkenberg som jag såg på Facebook, där hade en tjej handen vid sin mun och det tyckte jag var snyggt plus att det var målat med pastellfär­g. Både en cool stil och konstnärli­gt.

Har du någon tatuering med anknytning till sport?

– Nej, det kan jag inte säga. I och för sig har jag en text på armen: ”alltid, oavsett”. Jag kör ju alltid 100 procent, oavsett vad det är – det jag brinner för.

Har du så många tatueringa­r för att du inte har kunnat bestämma dig?

– Man kan nästan tro det. Men jag tycker det är snyggt med tatueringa­r och att sprida ut det. Det är en grej som kommit nu. Innan var det mer att sätta ihop det, att man bygger en ”sleeve” med skugga. Nu är det lite mer hippie-aktigt, man sätter den var som helst, kanske nära varandra, fast ändå inte så att de hänger ihop.

Den yngre generation­en har börjat tatuera sig.

Oliwer Olsson

Är du den mest gaddade i Wic?

– Jag skulle tro det. Det är jag, John (Fransson) och sen Alexander Johansson från Hagunda, han har ett par har jag sett.

Vad har du fått för kommentare­r?

– Mest positiva. Folk tycker det är roligt och snyggt. Ens nära vänner, som hatar tatueringa­r säger: ”vad i helvete har du gjort på magen och bröstet”? Men det skrattar man bara åt för de säger det lite med glimten i ögat, det är inte så att jag tar åt mig så.

Tatueringa­r har blivit

populärt även

i innebandyn.

– Det är väl mer i fotboll skulle jag säga, men det har kommit en bit i innebandyn. När jag var 16–17 och kom med i A-laget var det inte så många, men den yngre generation­en har börjat tatuera sig.

Väcker det skräck hos motståndar­na?

– Nej, det skulle jag inte säga. Det är väl mer för att jag trycker till någon som jag får respekt, att jag använder min fysik. Det är inte mina tatueringa­r som skrämmer folk.

 ?? Bild: Annika Karlbom ?? Oliwer Olsson har tatuerat in ett kvinnoansi­kte över revbenet.
Bild: Annika Karlbom Oliwer Olsson har tatuerat in ett kvinnoansi­kte över revbenet.
 ??  ?? Ett tigerhuvud, årtalet 1997 och en sol finns också inpräntat i huden.
Ett tigerhuvud, årtalet 1997 och en sol finns också inpräntat i huden.
 ??  ?? Fjärilen är ett något mjukare motiv för backtuffin­gen.
Fjärilen är ett något mjukare motiv för backtuffin­gen.
 ??  ?? ”Alltid, oavsett” står det på Olssons ena arm.
”Alltid, oavsett” står det på Olssons ena arm.
 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden