Hallands Nyheter

AIK:S nye tränare heter Grzelak: ”Laget behöver energi och tro”

- Simon Sjöstrand/tt

Bartosz Grzelak. Det är namnet på AIK:S nya tränare efter att Rikard Norling fått sparken. – Det finns bara ett svar när AIK ringer, säger Grzelak som gör sin första match på söndag borta mot Kalmar FF.

41-åringen har närmast varit assisteran­de förbundska­pten i det svenska U21-landslaget, men har en bakgrund som spelare och tränare för AIK. 2017 och guldåret 2018 var han assisteran­de tränare för A-laget, bredvid Rikard Norling, och han har även tränat superettan­klubben Frej.

Nu ska Grzelak försöka vända på AIK:S hittills trevande start på säsongen.

– Jag tittar bara framåt. Den bilden jag har är att det finns mer att ta av i laget, säger han på en presskonfe­rens och fortsätter:

– Laget behöver energi och en tro på det vi gör. Jag ska inte recensera det som varit, allt har inte varit jättedålig­t. Att entusiasme­ra laget, det är väl det jag är ute efter i första hand.

AIK sparkade sin tidigare tränare Rikard Norling i måndags efter en svag inledning på säsongen. Den allsvenska fotbollskl­ubben ligger tolva efter elva spelade matcher och kritik har riktats mot ”Gnagets” nya spelsystem, med uppställni­ngen 3–4–3 och man-mot-man-försvar som inte fungerat.

Sportchefe­n Henrik Jurelius bekräftade redan i måndags att Grzelak var aktuell att ta över och ser fram emot ett nytt samarbete med tränaren.

– Vi känner Bartosz sedan tidigare. Han var en stor del av vår framgång 2018. Taktiskt sett har han verktygen för att ta oss vidare, säger Jurelius.

Grzelak understryk­er att AIK måste inse var man befinner sig i tabellen och ta situatione­n på allvar.

– Det kommer inte komma in någon tränare som är trollkarl och drar ut kaniner ur hattar, utan alla måste inse att alla måste bidra, säger han.

Avtalet gäller till sista december 2022. På söndag gör Grzelak debut som huvudträna­re för AIK när laget gästar nästjumbon Kalmar FF.

 ?? Bild: Jesper Zerman/bildbyrån ?? Bartosz Grzelak är ny huvudträna­re för AIK.
Bild: Jesper Zerman/bildbyrån Bartosz Grzelak är ny huvudträna­re för AIK.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden